Te trezeşti dimineaţa cu URDORI la ochi? Cum poţi să scapi de ele cu tratamente simple

 

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te trezeşti dimineaţa cu urdori la ochi? Aparent este un lucru firesc, iar când îi observi, pur şi simplu te duci şi te speli pe faţă.

Cu toate acestea, trebuie să fii foarte atent pentru aceste urdori sunt cauzate de o inflamaţie a pleoapelor numită blefarită. Dacă nu tratezi această afecţiune, genele tale pot începe să cadă, aşa că ai mare grijă.

Porii astupați de pe linia genelor poate contribui la apariția urdorilor, cauzată de obicei de combinația de factori. Blefarita este clasificată în: blefarită stafilococa, cauzată de bacterii, blefarită seboreica, cauzată de mătreață de pe sprâncene și scalp și blefarită meibomiama, cauzată de producerea excesiva de ulei a pileii și glandelor conectate cu pleoapele, potrivit site-ului yve.ro.
 
Dacă urdorile sunt singurul simptom, poți folosi produse de pe piață pentru a rezolva acestă problemă. Dacă inflamația pleoapelor devine severă, dermatologii îți pot prescrie antibiotice topice. Unele schimbări alimentare te pot ajuta în blefarită seboreică. Suplimentele cu ulei de peste, bogate în acizi grași Omega-3 sunt o alegere bună, dar trebuie să le iei după ce ai consultat medicul.
 
Poţi folosi săpunuri speciale pentru urdori
 
Un remediu clasic pentru urdori este săpunul cu piritona de zinc. Este disponibil în farmacii şi poate curată blefarita, dar trebuie folosit corect. Ingredientul activ poate irită ochii, așa că niciodată nu spăla liniile genelor direct. Închide ochii strâns și spală toată fața, inclusiv pleoapele.

Săpunul bogat în ulei de ceai verde poate avea efecte similare, dar nu atât de intense, așa că este cea mai bună alegere când observi pentru prima data urdorile pe gene.

O altă soluţie este şamponul pentru bebeluşi. Dermatologii îl recomanda pentru cazurile ușoare. Fie că alegi un produs de firmă sau unul diferit, asigură-te că șamponul are o formulă non-iritantă. Afundă un disc de bumbac în șampon de bebeluși diluat și curată ușor pleoapele de câteva ori. Repetă zilnic sau de două ori pe zi, când urdorile devin o problemă.
 
Masajul cu ulei de migdale este recomandat când pielea din zonă pleoapelor este foarte uscată. Este un remediu care ajută pielea să se mențină hidratata și poate ajută la creșterea unor gene mai sănătoase.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest