Te-ai gândit vreodată că o simplă atingere a unui deget te poate scăpa de numeroase boli? Cum se face presopunctura pentru a fi sănătos

 

Te-ai gândit vreodată că poţi scăpa de anumite dureri şi afecţiuni doar cu ajutorul unor simple atingeri în anumite puncte ale corpului? Ei bine, există o practică numită Jin Shin Jyutsu care acoperă 26 de centri energetici corporali conectați direct la diferite organe.

Aceşti centri pot face adevărate minuni pentru organism, iar stimularea lor se deschid canalele energetice ale organelor corespunzătoare vizate. Rezultatul este o mai bună funcționare a organelor interne și o stare de sănătate mai bună, potrivit secretele.com.

Ba mai mult decât atât, tot ce ai de făcut este să masezi cu degetele punctele de presopunctură timp de un minut. O tehnică de vindecare extrem de simplă și de rapidă.

Această metodă de vindecare se aseamănă foarte mult cu acupunctură prin faptul că necesită activarea terminațiilor nervoase prin anumite puncte de presiune localizate în diferite zone ale corpului. De fapt, în multe situații, tehnicile Jin Shin Jyutsu pot înlocui chiar acupunctură. În imagine sunt ilustrate degetele de la mâini și de la picioare și modul în care acestea sunt conectate la diferite organe ale corpului, respectiv modul în care ele pot fi stimulate prin apăsare. 

Iată dispunerea celor mai importante puncte energetice Jin Shin Jyutsu: 

Degetul mare
 
Masarea și tragerea ușoară a degetului mare reduce simptomele de tahicardie și insuficiență respiratorie. Acest lucru se datorează faptului că policele „se leaga” în mod direct de inimă și plămâni. 

Degetul arătător
 
Degetul arătător este conectat la tractul gastro-intestinal. Masează și trage ușor de degetul arătător pentru a calmă rapid simptomele de constipație, diaree, respectiv dureri și crampe stomacale.
 
Degetul mijlociu

 
Și degetul mijlociu comunică în mod direct cu tractul gastro-intestinal, așa că masarea să înlătura problemele de constipație și vindecă deranjamentele stomacale. 

Degetul inelar
 
Masarea degetului inelar îmbunătățește dispoziția și are un efect calmant și relaxant.
 
Degetul mic
 
Degetul mic este responsabil de funcționarea rinichilor și a creierului. Masarea și tragerea ușoară a degetului mic sprijină vindecarea rinichilor și reduce simptomele de durere.

În orice situaţie, ideal este să ceri sfatul medicului de fiecare dată când suferi de simptome dureroase, poți recurge la fel de bine și la tehnicile de calmare și vindecare Jin Shin Jyutsu. Efectele benefice ale acestei terapii se instalează aproape imediat. 

Foto: Secretele.com

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews