Te-ai săturat de durerile cumplite provocate de cârcei? Iată cel mai simplu mod în care poţi să te simţi mai bine

 

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te trezeşti în timpul nopţi cu dureri cumplite la degetele picioarelor şi nu numai? Uneori acestea apar şi în timpul zilei şi provoacă un mare discomfort.

Crampele musculare sau cârceii sunt spasme ale mușchilor extrem de dureroase. Potrivit studiilor, până la 60% dintre persoane au experimentat măcar o data în viață un astfel de episod, potrivit eva.ro.

În general, cârceii sunt provocați fie de activitatea fizică intensă, fie de poziția adoptată pentru o perioadă mai îndelungată, fie de stres, de oboseală ori în cazul deshidratării. Când sunt localizați doar în zona gambelor pot semnala și lipsă de potasiu, calciu sau magneziu. Dacă aceste crampe musculare sunt frecvențe atunci indicat ar fi un control medical specializat.

Cu toate acestea, în cazul în care ele apar sporadic, trebuie să știi că există soluții naturiste de prevenire a lor.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de cârcei? 

Exercițiile înainte de culcare sunt cea mai eficiente metodă. Întinde mușchii gambelor, ai coapselor și cei fesieri prin diverse exerciții ușoare timp de 3 minute. În felul aceste spasmele musculare vor dispărea. Atunci când apar totuși poți alina durerea prin același gen de exerciții.
 
Un alt remediu eficient este căldura. Atunci când ai un cârcel la unul dintre mușchi, aplică o sticlă cu apă caldă pe locul dureros sau pur și simplu stai cu piciorul respectiv sub un jet de apa caldă. 

Suplimentează și aportul de magneziu și potasiu. Pentru asta trebuie să mănânci mai multe cerealel integrale, nuci, fasole, legume și fructe. Și consumul de usturoi are rolul de a reduce tulburările circulatorii și odată cu ele și spasmele musculare. De aceea, se recomandă consumul a 2-3 căței de usturoi zilnic.

Foto: ele.ro

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews