Ţi-a apărut un herpes genital? Iată cele mai eficiente metode de a trata această problemă

 

Chiar dacă în aparenţă nu este o problemă prea gravă, din păcate destul de mulţi oameni se confruntă cu herpesul genital. Aceste infecții cu virusul herpes simplex (HSV) sunt frecvențe în întreagă lume, iar în multe situaţii, dacă nu sunt tratate la timp, pot degenera în probleme de sănătate serioase.

“HSV-1 este cauza principală a infecțiilor cu herpes care se manifestă sub formă de leziuni herpetice și vezicule la nivelul gurii și buzelor. HSV-1 poate provocă, în anumite cazuri, și herpesul genital, dar, de cele mai multe ori, HSV-2 este principală cauza a herpesului genital. Expunerea la HSV-1 este destul de comună și nu există nici un stigmat în a avea vezicule herpetice, totuși, prezența HSV-2 sau a herpesului genital provoacă jenă. Nu există nici un tratament pentru herpes simplex. Odată ce o persoană îl are, virusul rămâne în organism. Virusul este inactiv în celulele nervoase până ce declanșează puseul acut. Leziunile herpetice dispar de la șine după aproximativ două săptămâni’’, a declarat medicul Simona Farcas, pentru gandul.info.

Cu toate că nu există niciun leac pentru herpes, tratamentele pot ameliora simptomele.

“Medicamentele pot reduce durerea și pot scurtă timpul de vindecare (cu până la 80%.). Aceste sunt adiministrate pe cale orală sitemic sau local, sub formă de creme. Băile calde pot ameliora durerea asociată cu leziuni genital”, a adăugat medicul Simona Farcas, pentru sursa citată.

Acest herpes simplex de tip 1 se transmite prin secreţii orale sau răni pe piele, dar poate fi răspândit şi prin sărut sau împărţirea de obiecte casnice, cum ar fi periuţele de dinţi sau ustensile de mâncat.

“Printre măsurile de prevenţie a transmiterii, în cazul persoanelor care manifestă HSV-1 se numără:

 • evitarea sărutării persoanelor cu leziuni herpetice vizibile;
 • evitarea folosirii la comun a obiectelor personale;
 • spălarea cât mai des a mâinilor;
 • se vor utiliza măsuri de protecţie solară;
 • se va încerca diminuarea stresului;

Dacă o persoană are o leziune herpetică va evita atingerea acesteia şi apoi a ochilor şi a organelor genital. Şi nici nu trebuie să facă sex oral cu partenerul. În general, o persoană poate contacta infecţia cu herpes simplex tip 2 în timpul contactului sexual cu o persoană care are o infecţie genitală cu HSV-2.

Printre strategiile care pot fi adoptate pentru preîntâmpinarea răspândirii virusului HSV-2 se numără:

1. Evitarea contactului sexual dacă este prezentă o leziune herpetică acută. Manifestările herpesului nu sunt întotdeauna evidente şi partenerul poate fi contagios fără să ştie. Orice persoană implicată într-o relaţie sexuală cu un partener care are HSV-2 ar trebui să fie consiliat de un medic, cu privire la modul în care poate rămâne în siguranţă. Mai mult:

2. Nu se vor atinge leziunile herpetice;

3. Se va utiliza prezervativ din latex;

4. Se va limita numărul de parteneri sexuali;

5. Se va folosi un lubrifiant pe bază de apă pentru a preveni frecarea din timpul actului sexual, care poate irita pielea şi poate creşte riscul apariţiei simptomelor;

Este important să se ştie că atât HSV-1 şi HSV-2 pot fi răspândite, chiar dacă rănile nu sunt prezente”, afirmă medicul.

Femeile însărcinate, care au herpes genital, ar trebui să discute cu medicul lor, pentru că această boală poate fi transmisă la copil în timpul naşterii.

“Deşi majoritatea infecţiilor cu herpes nu cauzează complicaţii grave, infecţiile la sugari, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit şi infecţiile herpetice, care afectează ochii, pot pune în pericol viaţa unei persoane. Mulţi oameni, care au intrat în contact cu virusul herpes, pot trece prin perioade cu atacuri sporadice ce pot fi determinate de următoarele condiţii:

 • Boală generală obişnuită sau cronică (de la boli uşoare la afecţiuni grave)
 • Oboseală;
 • Expunerea la soare, febră;
 • Stresul fizic sau emoţional;
 • Imunosupresie din cauza SIDA sau medicamente, cum ar fi chimioterapie sau steroizi;
 • Traumatizarea zonei afectate, inclusiv activitatea sexuală;
 • Menstruaţie;

Foto: hardinmd.lib.uiowa.edu

M.T.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate