Tot ce trebuie să ştii despre tampoane şi absorbante! Cum se folosesc în mod corect

 

Zilele delicate din fiecare lună reprezintă o perioadă dificilă sau cel puţin neplăcută pentru fiecare femeie în parte. Pentru unele trece mai greu, pentru altele mai uşor, în sensul că numărul de zile este mai mic sau mai mare, sau după intensitatea durerilor resimţite.

În orice caz, orice femei ştie că în aceste zile protecţia este foarte importantă, mai ales dacă nu se află acasă, pentru a reduce riscul de a se păta pe haine.

Pe piaţă există mai multe metode de protecţie în această perioadă, de la absorbante şi tampoane, până la cupa menstrulă. Indiferent de ce metodă alegi să foloseşti, important este să le utilizezi corect.

Tampoanele

Tampoanele sunt de diferite dimensiuni și sunt prevăzute cu un fir rezistent care va ajută să scoateți tamponul cu ușurință. Unele sunt introduse în tuburi de carton care va vor ajută să le introduceți mai ușor în vagin. Tampoanele mai mici și mai subțiri sunt mai ușor de folosit de către fetele care încep să folosească tampoane, conform calificativ.ro.

Tamponul trebuie să fie schimbat de câteva ori pe zi, odată la 4 ore sau chiar mai repede. Nu uita să te speli pe mâini înainte şi după această această operaţiune.

Tampoanele te pot salva în multe situații delicate. Este mult mai ușor să te implici în activități sportive, să faci baie sau plajă ori chiar şi sex, dacă folosești un tampon.

Dar există și situații în care tampoanele îți fac menstruația chiar mai neplăcută. În ciudă dimensiunilor diferite pe care le-ai încercat, simți disconfort și durere atunci când îți introduci un tampon. 

Trebuie să ştii că tamponul introdus incorect provoacă dureri. Dacă înserezi tamponul în mod corect, nu ar trebui să simți nimic. Dacă simți durere, acest lucru indică de multe ori faptul că tamponul a fost introdus în mod greșit, potrivit pricopie.com. Unele femei simt durere în vagin, precum și de spate și abdomen. Durerile de spate sunt un efect secundar comun al menstruației. Durerea este normală pentru că uterul, umplut cu sânge, exercită presiune asupra spatelui. 

Pe de altă parte, durerea de spate poate apărea și dacă folosești un tampon în mod greșit. Același lucru se aplică și în cazul durerilor abdominale. Dacă simți durere numai când utilizezi un tampon, probabil l-ai introdus într-un mod greșit. În acest caz, scoate-l și încearcă să introduci unul nou. Doar în cazuri rare durerile cauzate de un tampon pot indică faptul că ai o problemă mai serioasă. Durerea poate fi, de asemenea, asociată și cu un șoc toxic.

Cea mai frecvență cauza a durerii este lipsă de lubrifiant din vagin. Așadar, tu introduci în mod corect un tampon, dar vaginul este prea uscat, cu toate că ești complet sănătoasă. Problemă apare dacă încerci să introduci un tampon atunci când menstruația este deja slabă. Pentru femeile care folosesc tampoane pentru prima data este foarte recomandat să le utilizeze din primele zile ale menstruației pentru că astfel vor putea însera tamponul în vagin fără nici un fel de probleme.

Absorbantele

Absorbantele au o zonă adezivă care se lipește de partea interioară a chilotului. Trebuie să scoateți banda care fixează absorbantul în ambalaj și să-l lipiți în lungime pe partea inferioară a chilotului. Acesta trebuie să fie cât mai bine fixat pentru a nu se deplasa.

Absorbantele mai mari pot fi utilizate la început, când cantitatea de sânge este mare, iar absorbantele de mai mică dimensiune vor fi utilizate spre sfârșitul menstrei, conform calificativ.ro. Unele absorbante nu au o parte anterioară sau posterioară, astfel încât pot fi utilizate oricum. După utilizare, absorbantele nu trebuie să fie aruncate în toaletă. Ele trebuie să fie învelite în săculețul lor și apoi pot fi aruncate în coșul de gunoi.

Foto: cyd.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest