Tu crezi în deochi? Iată cum se manifestă și cum scapi de el

 

Considerat de mulți o simplă superstiție, motivul principal fiind imposibilitatea definirii lui precise, deochiul există și se manifestă la om și animal in diverse forme.

Simptomele deochiului

Primul semn că o persoană este deochiată constă în dureri puternice de cap, urmate de căscat, deși persoana respectivă nu este obosită, scrie www.crestinortodox.ro

Cum să ne ferim de deochi?

Calea cea mai simplă pentru a feri pe cineva de deochi este să-l scuipăm de trei ori, zicând: "Ptiu, ptiu să nu-i fie de deochi."

Copii mici (în special nou-născuții) sunt cei mai expuși deochiului, de aceea există mai multe reguli pe care părinții trebuie să le respecte, și anume:

Copiii nu trebuie lăsați să se uite în oglindă până la vârsta de un an, fiindcă se pot deochea singuri.

Pentru a fi ferit de deochi, nou născutul trebuie cântărit înainte de a face prima baie. Însă nimeni nu trebuie să știe acest lucru și nici să afle greutatea.

Se mai poate face pe fruntea copilului un semn cu cenușă de vatră, cu praful de pe talpă amestecat cu puțin scuipat, ori cu funinginea de la horn. Dar acest semn, făcut in mijlocul frunții, sau la încheietura sprâncenelor, îl poate face doar mama copilului.

Aurul este iarăși un bun apărător contra deochiului, de aceea orice obiect de aur purtat la gât, la ureche ori la mână poate atrage energia rea din privirea vătămatoare.

Un sfat din popor spune ca pentru a nu fi deochiați este bine sa purtăm ceva roșu sau ceva pe dos.

Tot impotriva deochiului anumite popoare poartă diverse talismane considerate adevărate remedii. Un talisman de mare efect împotriva deochiului, chiar dacă este mai greu de realizat, este cel făcut din 2, 4, sau 6 coarne de rădașca uscate și prinse fie direct la gât, pe un șnuruleț, fie puse într-un săculet de pânză.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest