Dacă ai observat de multe ori că sticlele de vin au niște mici adâncituri și nu ai știut din ce cauză arată așa, ei bine, explicația este cât se poate de interesantă.
Față de alte sticle, cele de vin au o adâncitură numită ”punt”. Iată câteva explicații pentru care au fost inventate aceste adâncituri:
În primul rând, ea face ca servirea vinului să se facă ma ușor. Ținând sticla din partea de jos, așa cum o fac chelnerii în restaurantele de lux, adâncitura este locul perfect pentru degetul mare de la mână.
Adâncitura din fundul sticlei de vin reține sedimentele din băutură. Unghiul acesteia creează un spațiu îngust, unde sedimentele sunt colectate, în apropierea bazei. Astfel sedimentele nu se mai pot amesteca din nou în vin.
De asemenea, ajuta vinul sa se raceasca mai repede. Punt-urile măresc suprafața de contact între sticlă și vin. Acest lucru ar putea face ca vinul din interiorul sticlei să se răcească mai repede.
Îl ajuta sa fie mai rezistent la presiune. O poveste spune că, în timpul celor mai vechi timpuri, când sticlele erau de proastă calitate, aceste adâncituri puternice ajutau vinurile spumante să reziste mai bine la presiune, informează bzc.ro .
articolul continua dupa recomandari
V.M
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc