Ai trecut printr-o zi grea și vrei să te relaxezi bând un pahar de vin de la supermarket? Ei bine, va trebui să faci un mic experiment înainte.
articolul continua dupa recomandari
Nu toate vinurile expuse pe rafturile supermakreturilor sunt făcute din struguri, iar acest lucru nu mai este un secret pentru clienți. Ei bine, dacă vrei să te asiguri de calitatea produsului pe care-l cumperi, noi avem un truc chimic care poate să-ți spună ceea ce cumperi. Nu ai nevoie de laborator, ci de trei minute de răbdare înainte de a-l turna în pahar.
Singurul instrument de care ai nevoie este bicarbonatul de sodiu, scrie BrightSide.me. Pune o lingură de bicarbonat de sodiu pe o suprafață uniformă și toarnă puțin vin peste. Datorită reacției chimice, o parte din lichid ar trebui să fie albastru. Dacă vinul conține amidon artificial, culoarea va rămâne neschimbată, însă în cazul amidonului provenit din struguri culoarea este schimbătoare.
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc