Vopseşte-ţi părul natural! Cum să-ţi schimbi culoarea fără să cumperi vopsea

 

Vopsirea părului cu produse cosmetice este la ordinea zilei. Totuşi, v-aţi gândit vreodată cum ar fi să vă puteţi vopsi fără chimicale?

Conform secretele.com, produsele cosmetice produse pentru vopsirea părului sau schimbarea culorii acestuia conţin chimicale dăunătoare organismului. Prin urmare, cea mai bună soluţie de vopsire a părului fără produsele cosmetice poate fi obţinută prin pigmenţii naturali.

Păr roşcat
Pentru păr roşcat, se poate folosi sfecla. Alege o sfeclă de mărime medie, tai-o bucăţele şi pune-o la fiert, după care lasă apa la răcit. Fiertura conţine pigmenţii de care ai nevoie să-ţi colorezi părul.  Ca să ai o culoare reuşită, trebuie să te clăteşti cu apa de la sfeclă, după care trebuie să te clăteşti cu oţet şi să-l usuci. Dacă nuanţa naturală este una mai deschisă, culoarea obţinută va fi mai intensă încă de la prima vopsire. Părul închis, în schimb, are nevoie de o repetare a procedeului până la culoarea dorită.

Păr castaniu deschis
Pune într-o oală jumătate de cană de ceapă curăţată, alături de scoarţă de stejar mărunţită şi un litru de apă. Ca în cazul părului roşcat, apa trebuie pusă la fiert. După ce dă în clocot, apa trebuie fiartă la foc mic timp de o oră, după care lasă apa la răcit. Umezeşte-ţi părul cu apa rezultată şi aşteptaţi în jur de 45 de minute. După ce te speli pe cap, clăteşte-ţi părul cu oţet.

Păr castaniu închis
Curăţă învelişul verde a 15-20 de nuci şi taie cojile în bucăţele. Pisează-le şi toarnă peste ele apă clocotită. După ce amesteci bine cu o lingură până ce obţii o compoziţie omogenă, foloseşte o perie de vopsit şi aplică amestecul pe păr. Timpul de acţionare trebuie să fie între 15 şi 20 de minute. După ce te speli pe cap, clăteşte-te cu oţet pentru a-ţi fixa pigmentul pe firele de păr.

Blond auriu
Ca să ai un păr auriu, fierbe 500ml de apă într-un vas emailat şi adaugă 100g de flori de muşeţel uscate. Strecoară lichidul, aşteaptă să se răcească şi aplică-l pe păr. Spală-te apoi pe cap şi clăteşte-ţi părul cu oţet.

A.C.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews