Vrei să arăţi impecabil până la primăvară? Încearcă dieta cu mămăligă

 

În prag de primăvară toată lumea este mai atentă la siluetă pentru că în curând vom renunţa complet la hainele groase. Dacă vrei să arăţi bine în sezonul cald, ar fi indicat să începi din timp o dietă.

Nutriţioniştii recomandă însă să nu apelezi la înfometare, ci trebuie să optezi pentru o dietă potrivită, care te va ajuta să îţi reglezi metabolismul.

Specialiştii spun că mămăliga este un aliment ieftin şi hrănitor, stimulează digestia, echilibrează hormonal, elimină apa în exces din ţesuturi, satură şi oferă energie. Mămăliga este săracă în calorii şi nu conţine gluten, ceea ce înseamnă că poate fi consumată şi de către persoanele care au intoleranţă la această proteină, potrivit topremediinaturiste.ro.

Cura de slăbire cu mămăligă

Dieta de slăbit cu mămăligă presupune ca în două zile pe săptămână, să se mănânce astfel: Se prepară aproximativ 500-600 gr. de mămăligă, din care se va consuma pe parcursul zilei ori de câte ori se instalează senzaţia de foame.

Pe lângă ea, la prânz se mai poate consuma o supă sau salată de legume fără ulei sau altă grăsime, precum şi 100 gr. de carne slabă friptă sau 1 ou fiert tare.

Pe parcursul zilei se va consuma o cantitate mai mare de apă, ceaiuri din plante, suc de grapefruit şi lămâie, suc de roşii, cafea fără zahăr.

În restul zilelor din săptămână se va adopta un regim alimentar normal, fără excese şi fără pâine, care va fi înlocuită cu mămăligă. După o lună de astfel de regim se pot pierde 3-4 kilograme.

Sfat: mămăliga nu se fierbe până afumă, întrucât apar substanţe toxice precum acrilamida; amioacizii benefici pentru sănătate dispar, fiind înlocuiţi de compuşi cancerigeni. Prin urmare, se va fierbe suficient cât să devină uşor lipicioasă şi să nu se desprindă de pe lingură. Stimulează digestia şi oferă saţietate Spre deosebire de 200 de calorii cât are 100 de grame de pâine, aceeaşi cantitate de mămăligă ajunge la doar 100 de calorii. Vitamina A din porumb reprezintă un antioxidant natural extrem de important pentru sănătatea şi funcţionarea corectă a organismului, ca de altfel, pentru un metabolism rapid, care ajută la o slăbire uşoară.

Ba mai mult decât atât, consumul de mămăligă aduce organismului carbohidraţi complecşi de bună calitate, conferind saţietate, energie şi o mai bună digestie. Nu balonează, aşa cum se întâmplă în cazul consumului de pâine.

Balonarea apare în condiţiile în care fibrele din cereale nu sunt suficient descompuse în intestine, în timp ce drojdia din compoziţia pâinii fermentează. În cazul mălaiului, acest lucru nu se întâmplă, ceea ce aduce un avantaj un plus dietei cu mămăligă.

Puţine calorii, multiple beneficii Mămăliga constituie un preparat ideal pentru detoxifiere, purificând sângele şi curăţând sistemul digestiv. Datorită conţinutului ridicat de fibre, ea îmbunătăţeşte digestia, contribuind la funcţionarea corectă a bilei şi a ficatului (reduce riscul apariţiei bolilor de ficat). Mămăliga este bogată în carotenoizi, îndeosebi luteină, o substanţă cunoscută pentru proprietea sa de a întineri organismul, protejând vederea, inima şi creierul.

În plus, mălaiul conţine carotenoizi mai uşor de digerat decât cei din morcovi sau spanac. Mămăliga mai ajută la dezvoltarea bacteriilor sănătoase din intestinul gros. De asemenea, ţinând cont de faptul că este compus din carbohidraţi complecşi, care nu permit depunerea grăsimii şi care sunt absorbiţi mai lent, alimentul este perfect în dietele de slăbire.

Precauţii

Consumul exclusiv de mămăligă pentru perioade îndelungate de timp poate duce la apariţia unei boli numite pelagră. De asemenea, porumbul modificat genetic poate afecta fertilitatea, poate duce la îmbolnăvirea ficatului şi a rinichilor.

Foto: observator.a1.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest