Vrei să fii o mamă ca Nicoleta Luciu? Rețeta cu care-și dă pe spate copiii!

 

Nicoleta Luciu e o mămică inventivă, așa că ne-a mai vândut un secret din bucătăria ei: ce să faci cu legumele pe care nu le folosești.

Inventivă așa cum toți o cunosc, Nicoleta Luciu a găsit o întrebuințare legumelor ”necuplate” din frigider. Ea a făcut o rețetă de supă cremă ce sună de-a dreptul delicios! ”Nu de puține ori mi s-a întâmplat să le arunc fiindcă stăteau prea mult timp uitate în sertarul frigiderului”, a scris Nicoleta pe blogul său. Hai să vedem cum se face!

Ai nevoie de:

  • țelină
  • rădăcină de pătrunjel
  • ceapă roșie și albă
  • ardei verde și roșu
  • morcovi
  • cartofi
  • praz
  • brocoli
  • frunze de pătrunjel
  • 200g unt
  • 200g smântână


Preparare:

  1. Pune rădăcinile de țelină și pătrunjelul la fiert
  2. Topește untul în tigaie la foc minim, peste care adaugă ceapă și amestecă. După zece minute adaugă pe rând toate legumele la distanță de zece minute fiecare
  3. După ce pătrunjelul și rădăcinile de țelină au fiert, ia apa și adaug-o peste oala în care sunt legumele cu unt
  4. Lasă focul mic la oală și așteaptă să fiarbă
  5. După ce au fiert, pasează legumele direct în oala până la obținerea unei creme fine
  6. Adaugă direct pe foc smântâna de gătit și amestecă în continuare, apoi condimentează cu sare și piper după gust


Poftă bună!

OPȚIONAL pentru cei pe care nu-i deranjează să se îngrașe: adaugă un castron cu crutoane!

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest