Fostul bucătar al lui Ceaușescu, dezvăluiri în premieră la Viața fără filtru: „Platourile le sigilam și semnam pe ele. Stăteam apoi cu frică”

 

Ion Lăpușneanu a dezvăluit la Viața fără filtru și care a fost ultima masă în libertate a dictatorului.

Aproape trei decenii și jumătate au trecut de când Nicolae Ceaușescu și soția lui Elena au fost împușcați la Târgoviște. Viața celor doi continuă să suscite un viu interes. Invitat la Viața fără filtru, unul dintre bucătarii cuplului, Ion Lăpușneanu, a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la preferințele culinare ale celor doi. El a precizat că nu făceau deloc risipă, ci comandau fix ceea ce mâncau. Resturile ajungeau la grădinari.

"Sincer, ei nu își comandau decât ce mâncau. Nu erau cu fructe de mare, nu. Pește românesc cu saramură, pâine de casă pe care o făceam acolo. Luau exact cât mâncau, nu era jaf. Nu exista ca acum. El voia o porție de antricot de vită cu floare, ea o porție de șalău, atât se făcea. După ce mâncau, ce rămânea, chema securiștii și îi trimitea să dea la grădinari.", a dezvăluit fostul bucătar al Ceaușeștilor.

El a mai precizat și care erau motivele pentru care stăteau cu frică după ce gateau: "Noi toate platourile pe care le făceam le sigilam și semnam pe ele. Stăteam cu frică atunci când serveam și apoi ne suna colonelul și ne spunea că e ok."

Ion Lăpușneanu a vorbit și despre ultima comandă primită din partea lui Nicolae Ceaușescu, înainte de a se urca în elicopter. "A venit la palat cu elicopterul și a venit Suzana și mi-a zis să îi pregătesc repede ceva. 1 kg de zahăr, 3 lămâi, o bucată de brânză, două pâini, niște roșii, ardei gras, să le ia cu ei. Le-am pus în folie, nu am mai stat să sigilez.", a spus Ion Lăpușneanu la Viața fără filtru.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest