Află ce alimente trebuie să consumi după ce faci sport

 

Alimentația de după o sesiune de sport este necesară pentru repararea mușchilor și pentru energie. În plus, corpul are nevoie de produse sănătoase pentru a menține nivelul zahărului din sânge.

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le mănânci după ce faci sport:

  • Lapte cu cacao

Laptele cu cacao conține carbohidrați și proteine care ajută la repararea mușchilor. De asemenea, compensează pierderea de lichide din organism și asigură doza zilnică necesară de calciu.

  • Fructe

Fructele sunt ușor de digerat și sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, care stimulează procesul de digestie. În plus, majoritatea fructelor sunt antiinflamatoare naturale – ajută la recuperarea masei musculare.

  • Ouă

Știm cu toții cât sunt ouăle de benefice pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, după o sesiune de exerciții fizice intense, trebuie să mănânci un ou fiert – în special pentru cantitatea mare de proteine care-o conține. În plus, oul este alimentul care acționează ca un stimul de energie pentru organism.

  • Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt sursă importantă de carbohidrați. Astfel, aceștia trebuie să fie mâncați după o sesiune de sport; ajută la asigurarea unei cantități suficiente de glicogen în organism și conțin fibre pentru a menține digestia bună.

  • Iaurt grecesc

Bogat în proteine și carbohidrați, iaurtul poate fi mâncat dimineața. Produsul conține oligoelemente care previn apariția febrei musculare. În plus, iaurtul grecesc s-a dovedit a fi o doză sănătoasă de substanțe nutritive esențiale pentru organism.  

Vezi cele mai noi oferte cu articole sportive pentru timpul tău liber scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest