Află ce județe se află sub cod portocaliu şi care este starea drumurilor

 

București şi alte 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Din cauza vremii, şcolile din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Dolj sunt închise luni şi marţi, în timp ce în judeţul Constanţa cursurile sunt suspendate doar luni.

Meteorologii spun că valul de frig va cuprinde toată ţara şi va persista până joi, urmând să se înregistreze temperaturi cu 10-15 grade mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă din an. Maximele vor fi negative în toate regiunile şi vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.

Va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început în jumătatea de nord, apoi şi în restul ţării, iar intensificările vântului vor amplifica senzaţia de rece.  

Din această dimineaţă sunt în vigoare două atenţionări:  

1. Cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării  până luni la ora 23.00, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman se va depune strat de zăpadă de peste 30-40 de centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 de kilometri pe oră, temporar viscolind ninsoarea.  

Până marţi, la ora 14.00, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, local peste 70 de kilometri pe oră şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri   până joi, 1 martie, la ora 10.00, ger în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

În aceste zone, valul de frig se va intensifica, iar gerul va fi persistent chiar şi pe timpul zilei. Maximele vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade. Rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.  

2. Cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol până marţi, la ora 20.00, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate şi local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, iar în partea de sud-est a teritoriului cu peste 60-65 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea.   Situaţia drumurilor  Olt  

Pe drumul judeţean DJ 679, pe tronsonul Seaca-Văleni, se circulă pe un singur sens, din cauza zăpezii troienite pe carosabil. De asemenea, 50 de consumatori din localitatea Izbiceni nu sunt alimentaţi cu energie electrică, după ce un punct de transformare a fost afectat.   Teleorman   Din cauza viscolului şi pentru a permite utilajelor de  deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, au fost închise în judeţul Teleorman DN51 Zimnicea – Turnu Măgurele şi DN51A Zimnicea – Alexandria.  

Pe Lajumate.ro găsești tot ce ai nevoie pentru tine și familia ta, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                        


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest