Albește rufele acasă fără înălbitor

 

Menţinerea albului hainelor implică, de obicei, utilizarea produselor chimice vândute peste tot în zilele noastre, în special cele care conţin înălbitor şi despre care se pretinde că ar fi cea mai bună soluţie pentru recuperarea acelei nuanţe luminoase şi imaculate a hainelor noastre.

Hainele albe tind să se păteze foarte uşor ori de câte ori intră în contact cu orice sau după purtarea lor de mai multe ori când în cele din urmă se îngălbenesc.

Adevărul este că aceste produse funcţionează şi pot fi cel mai simplu mod de a albi îmbrăcămintea. Dar substanţele chimice pe care le conţin nu sunt deloc sănătoase şi pot deteriora atât ţesătura, cât şi mediul.

Pentru a albi din nou hainele într-o mod mai ecologic, iată 5 produse naturale pe care le poţi încerca:

  • Oţet alb

Adaugă între o jumătate şi o ceaşcă de oţet alb distilat la detergentul tău obişnuit pentru maşina de spălat şi lasă ciclul normal de spălare la fel cum obişnuiai până acum.

Dacă hainele tale au pete în jurul gâtul, la subraţ sau în alte zone, feacă cu puţin oţet alb zona afectată şi lasă-l să acţioneze o oră înainte de spălare.

  • Bicarbonat de sodiu

Adaugă o jumătate de ceaşcă bicarbonat de sodiu la detergentul obişnuit de rufe şi spală ca în mod obişnuit. Nu uita să separi întodeauna hainele albe de cele colorate.

Pentru petele puternice, aplică bicarbonat de sodiu cu puţin suc de lămâie direct pe zonele afectate.

  • Apa oxigenată

Adaugă jumătate de ceaşcă de apă oxigenată la detergentul normal de rufe. De asemenea, o poţi adăuga direct pe pete.

  • Zeamă de lămâie

Umple o oală cu apă şi câteva felii de lămâie, las-o la fiert şi apoi înmoaie hainele în acest amestec timp de o oră înainte de a le spăla ca în mod normal.

O altă opţiune este să pregăteşti o soluţie din săpun, o lingură de sare şi zeama de la două lămâi. Lasă hainele la înmuiat în acest amestec, apoi clateşte-le şi usucă-le la soare.

  • Lapte

Pune hainele într-un vas cu lapte şi las-o la înmuiat timp de câteva ore, apoi spale-le cum faci în mod normal.

Vezi cele mai noi oferte cu produse pentru menaj scoase la vânzare pe Lajumate.ro.

                            


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest