Cum folosești placa sau ondulatorul?

 

 Există tehnici diverse, care te ajută să ai fie bucle bine definite, fie șuvițe perfect netede sau un aspect natural. Când coafezi părul, ține cont de nevoile lui și folosește ustensilele potrivite!

Folosește o mănușă de protecție atunci când folosești placa sau ondulatorul.

Placa, ușor de folosit

Placa de păr este foarte ușor de folosit, iar modelele de pe piață sunt permenant îmbunătățite, oferind rezultatele dorite într-un timp record. Cu toate acestea, pe cât de important este aparatul în sine, pe atât de mult contează și tehnica. Când îți dorești un păr perfect drept, e bine să știi că procedeul îi afectează structura în timp, de aceea nu trebuie să uiți niciodată să folosești o protecție termică înainte.

Un procedeu special

Aplică pe părul aproape zvântat sau perfect uscat puțin ulei sau spray special, insistând asupra vârfurilor. Descurcă fiecare șuviță în parte, începând de la vârfuri spre rădăcină. Împarte părul în secțiuni subțiri, pe care le întinzi cu delicatețe, trecând placa peste ele de câteva ori – nu mai mult de 2-3 secunde în același loc. Evită să folosești aparatul foarte aproape de rădăcină și păstrează o distanță de câțiva centimetri față de aceasta. Nu seta placa la o temperatură mai mare de 200 de grade, iar dacă ai firul de păr subțire, redu căldura, ca să nu-l degradezi.

Bine de știut!

O placă mai îngustă este perfectă pentru breton sau un păr mai scurt, în timp ce o placă lată este indicată pentru îndreptarea părului lung.

Tipuri de ondulatoare

Dacă îți dorești bucle finisate, care să reziste timp îndelungat, le poți obține cu ajutorul ondulatorului de păr. Se găsește sub mai multe forme și poate să fie însoțit de diverse accesorii. Cel mai folosit este ondulatorul cilindric cu clapetă sau cel de tip baghetă. În funcție de mărime, permite crearea unor onduleuri cu forme și diametre diferite.

Tehnici pentru bucle strânse sau lejere

Periază bine părul și alege cărarea care te avantajează. Aplică puțin ulei de protecție pe lungime, apoi alege șuvițe subțiri, pe care le rulezi cu grijă. Poți răsuci părul atât spre interior, cât și spre exterior, în funcție de coafura dorită. Când ai terminat, pulverizează puțin fixativ, pentru a menține forma buclelor. Dacă îți dorești un aspect mai natural, încrețește părul doar înspre vârfuri, apoi trece-ți mâinile de câteva ori prin el, pentru onduleuri lejere.

Trucuri 

• Încrețește părul cu placa, rotind șuvițele în jurul ei, o singură dată. Așteaptă câteva secunde, apoi rotește înapoi aparatul, spre vârful șuviței.

• Dacă vrei ca buclele să reziste mai mult, prinde-le cu agrafe și așteaptă până se răcesc sau lasă-le așa peste noapte. 

Vezi cele mai noi oferte cu aparate de îngrijire personală scoase la vânzare pe Lajumate.ro.

                           


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest