Hainele proaspăt cumpărate trebuie spălate înainte de a fi purtare. Vezi explicaţiile dermatologilor

 

Chiar dacă pare greu să reziști tentației de a îmbrăca noile haine cumpărate din magazin, dermatologii îți recomandă să speli hainele noi înainte de a le îmbrăca:

Pentru început gândește-te la toţi oamenii prin mâinile cărora au trecut acele haine înaintea ta - purtarea hainelor noi fără o spălare prealabilă poate avea, de asemenea, unele consecinţe destul de grave.

Potrivit lui Donald Belsito, profesor de dermatologie la Columbia University Medical Center, purtarea, fără spălare, a articolelor vestimentare cumpărate din magazine poate aduce iritaţii ale pielii, scabie (râie), păduchi sau chiar ciuperci. Belsito a amintit ocaziile în care atât păduchii, cât i râia au fost „transmise prin probarea hainelor într-un magazin“. Şi dacă paraziţii nu sunt îndeajuns de răi, hainele cumpărate pot găzdui, totodată, o varietate de substanţe chimice care îţi pot afecta pielea.

Potrivit dermatologului Lindsey Bordone de la Columbia University Medical Center, spălarea hainelor noi înainte de purtare, chiar dacă sunt comandate online, este esenţială.

„Când hainele sunt expediate, ele sunt păstrate cu ajutorul unor conservanţi, pentru a preveni apariţia mucegaiul în timpul procesului de transport, în caz de condiţii de umiditate“.

Una dintre aceste substanţe chimice sunt fenoplastele (n.r.- materiale plastice obţinute pe bază de răşini fenolaldehidice cu diverse materiale de adaos) - utilizate în mod obişnuit în îmbrăcăminte pentru a preveni mucegaiul şi cutele. Dar, în afară faptul că ecomoniseşti timp la calcarea hainelor, îmbrăcămintea cu formaldehidă în ţesătură poate provoca reacţii severe prin contactul cu pielea, cum ar fi eczeme - mai ales când formaldehida depăşeşte nivelurile admisibile ale substanţei chimice, ceea ce din nefericire, se întâmplă, în ciuda reglementărilor stricte.

Şi coloranţii din haine pot provoca, de asemenea, reacţii alergice. Majoritatea acestor probleme pot fi evitate cu uşurinţă prin spălarea hainelor înainte de purtare.

Pe Lajumate.ro găsești peste 30.000 de anunțuri cu îmbrăcăminte scoasă la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                           


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest