În ce domenii românii lucrează de plăcere pe bani puțini

 

În anumite domenii românii lucrează de plăcere, în ciuda salariilor care uneori pot fi destul de mici. Printre domenii se numără medicina, educaţia şi serviciile publice:

„Rezultatele cercetării din România subliniază plăcerea respondenţilor de a lucra, uitând de faptul că au un salariu mic. Acest lucru este mai pregnant la industriile IT (83%), Medicală (84%), Educaţională (83%), Servicii Publice (85%). Singura ramură profesională ai căror reprezentanţi nu se regăsesc în această afirmaţie este Comerţul”, arată studiul făcut de Kruk, care subliniază şi ce tip de angajaţi au cele mai multe datorii.   

De pildă, românii care lucrează în domeniile medical şi comercial au şanse mari de a avea întârzieri la plata datoriilor. Mai exact, 50% dintre aceştia au înregistrat în trecut restanţe cu privire la plata datoriilor curente.   

Pe plan internaţional însă există şi similarităţi şi diferenţe, notează specialiștii. Chiar dacă beneficiază de salarii relativ mari, specialiştii industriei IT nu sunt cheltuitori frivoli: numai italienii şi polonezii adesea cheltuiesc mai mult decât îşi pot permite.  

Dintre respondenţii ţărilor participante în cercetare, IT-iştii români şi spanioli recurg adesea la accesarea unui credit, comparativ cu celelalte ţări participante în cercetare.  

Ești în căutarea unui loc de muncă? Intră pe JobZZ.ro și răsfoiește cele peste 20.000 de oferte cu locuri de muncă din țară și din străinătate.  

                       


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate