Mituri demontate despre suplimente

 

Persoanele care practică sport regulat iau suplimente. Acestea se împart în mai multe tipuri, cu diverse beneficii asupra sănătății. Iată câteva mituri care au apărut în jurul suplimentelor, dar care ar trebui detronate:

Mit: Bărbații au nevoie de mai multe suplimente

Multe femei cred că suplimentele sunt destinate bărbaților.

Adevăr:

Bărbații au nevoie de suplimente pentru creșterea masei musculare. Așadar, este un mit că bărbații consumă mai multe suplimente decât femeile. Doamnele apelează la suplimente când suferă de anumite deficiențe nutritive sau când vor să le prevină.

Mit: O dietă echilibrată nu are nevoie de suplimente

Este adevărat că alimentele reprezintă o sursă bună de substanțe nutritive, dar este aproape imposibil să respecți zilnic doza necesară de vitamine, minerale și alte elemente nutritive. În plus, prin preparare multe alimente își pierd din beneficiile pe care le au.

Adevăr:

Suplimentele oferă organismului substanțele nutritive esențiale, care sunt necesare pentru atingerea obiectivelor când faci sport. În plus, ele te mențin sănătoasă.

Mit: Creșterea cantității de proteine provoacă presiune asupra rinichilor

Rinichii joacă un rol important în organism, deoarece elimină toxinele și deșeurile care nu sunt necesare. 

Adevăr:

Cantitatea de proteine consumată nu are efect asupra rinichilor. Important este să consumi o cantitate suficientă de proteine, dar nici apa nu trebuie să lipsească.

Mit: Suplimentele conțin și steroizi

Este bine-cunoscut faptul că suplimentele sunt benefice pentru creșterea masei musculare și, de asemenea, pentru menținerea stării de sănătate generale. Există un mit potrivit căruia suplimentele conțin și steroizi care sunt dăunători sănătății.

Adevăr:

Contează foarte mult dacă suplimentele sunt cumpărate de la un brand renumit, pentru că atunci ai certitudinea că sunt sigure.   

Pe Lajumate.ro găsești tot ce ai nevoie pentru tine și familia ta, răsfoiește cele peste 1 milion de anunțuri.

                        


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest