Noi proiecte de spații comerciale sunt așteptate în 2018

 

Anul acesta sunt așteptate încă 11 proiecte de clădiri de birouri, cu o suprafață totală de peste 200.000 de mp. 57% dintre acestea vor fi construite în zona de Vest a capitalei, 18% în centru, 12% în CBD și 13% în Pipera.

Cele mai mari proiecte anunțate pentru anul 2018 sunt Campus 6, dezvoltat de Skanska, Orhideea Towers (CA Immo), Globalworth Campus – clădirea B, The Mark, dezvoltat de S Immo, AFI Tech Park – clădirea A, dezvoltat de AFI Europe, The Light (River Development), Unirii View (C&I), clădirea a doua din faza II a proiectului Sema Parc, dezvoltat de River Development şi Day Tower (Day Group).

Pentru 2019 şi anul 2020 sunt estimate proiecte care depăşesc pragul de 600.000 de mp. Datele CBRE mai indică faptul că 20% din suprafaţa totală de spaţii de birouri estimată a fi livrată pentru 2019 este pre-închiriată.

Atunci vor fi livrate proiectele Business Garden Bucharest, dezvoltat Vastint România, Timpuri Noi Square – a treia clădire, dezvoltată de asemenea de Vastint România, Equilibrium – prima clădire, dezvoltat de Skanska, The Bridge, clădirea a doua, dezvoltat de Forţe Partners, Oregon Park – clădirea C şi Expo Business Park, dezvoltate de Portland Trust.

Rata de neocupare este de 9%, în scădere de 0,9% faţă de trimestrul al treilea din 2017 şi de 2,7% faţă de trimestrul al patrulea din 2016. Cea mai mică rată de neocupare în Bucureşti este în zona de Nord cu 5%, urmare a creşterii numărului de tranzacţii în această zonă. Pentru clădirile de clasa A, rata de neocupare este de 5%, aproximativ la jumătate faţă de rata de neocupare a clădirilor de clasa B, respectiv12,5%. Chiria prime şi randamentul clădirilor de birouri au rămas constante în 2017, la nivelurile de 18,5 euro/mp şi respectiv 7,5%.

Pe HomeZZ.ro găsești peste 6.000 de oferte cu spații comerciale și birouri de închiriat la prețuri accesibile pentru toate buzunarele. 

                       


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate