Noul SUV Ford Edge apare în versiunea sportivă ST-Line

 

Ford a dezvăluit noul SUV Ford Edge dedicat clienţilor europeni. Este cel mai avansat SUV din punct de vedere tehnologic din istoria companiei. 

Noul Ford Edge oferă o gamă largă de sisteme de asistenţă a şoferului care se bazează pe camere şi pe senzori şi au rolul de a transforma fiecare călătorie într-una mai confortabilă şi mai puţin stresantă, ajutând şoferii să evite sau să diminueze efectele unor eventuale coliziuni. Îşi fac debutul european Sistemul de frânare post-coliziune, Asistenţa suplimentară în coloana de direcţie la evitarea obstacolelor şi sistemul Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire şi Fixare pe centrul benzii de rulare.  

Noul Edge lansează, de asemenea, o versiune Bi-Turbo puternică şi eficientă a motorului diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, împreună cu o transmisie automată cu opt trepte care asigură un şofat fără efort.  

Dezvăluit în versiunea sportivă ST-Line, noul Edge iese în evidenţă prin zonele frontale şi posterioare redesenate, prin grila masivă de tip fagure, prin elementele suplimentare - inclusiv pragurile evazate - vopsite în culoarea caroseriei, şi prin jantele din aluminiu standard de 20 de inch.  

"Clienţii europeni migrează către SUV-uri în număr din ce în ce mai mare, iar gama noastră de modele se pliază perfect pe dorinţele acestora. Cu noile tehnologii care-i ajută pe clienţi să facă faţă în traficul aglomerat şi să ruleze în confort absolut cu ajutorul rafinatului şi eficientului motor diesel EcoBlue de 2.0 litri şi al transmisiei automate cu opt trepte, noul Edge este cel mai convingător SUV Ford din istorie", spune Roelant de Waard, vicepreşedinte Marketing, Vânzări şi Service în cadrul Ford Europa.  

Noul Ford Edge introduce în Europa trei noi tehnologii Ford de asistenţă a şoferului:  

• Sistemul de frânare post-coliziune ajută la reducerea efectelor unei potenţiale coliziuni secundare prin aplicarea unei presiuni moderate asupra frânelor atunci când este detectată o coliziune iniţială. Încetinirea vehiculului are potenţialul de a limita leziunile pasagerilor şi daunelor asupra maşinii.

• Asistenţa suplimentară în coloana de direcţie la evitarea obstacolelor îi ajută pe şoferi să vireze pe lângă vehiculele oprite sau care rulează cu viteză redusă pentru a evita coliziunile. Conceput pentru a opera la viteze de oraş sau de autostradă, sistemul foloseşte un radar şi o cameră pentru a detecta vehiculele oprite sau lente din faţa maşinii şi oferă sprijin prin impuls asupra volanului pentru evitarea unui accident dacă coliziunea este considerată iminentă.

• Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire şi Fixare pe centrul benzii de rulare ajută vehiculul să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi reduce stresul în timpul drumurilor lungi în trafic uşor păstrând vehiculul pe centrul benzii de rulare.  

Şofatul şi manevrele de parcare din oraşe sunt simplificate şi mult mai confortabile cu ajutorul unor pachete tehnologice precum Sistemul de alertă la intersecţia cu traficul perpendicular (Cross Traffic Alert), Direcţia adaptivă Ford (Ford Adaptive Steering), Sistemul de asistenţă activă la parcare cu parcare perpendiculară (Active Park Assist with Perpendicular Parking), Asistentul de parcare laterală (Side Parking Aid) şi Sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare (Park Out Assist). 

Intră pe CarZZ.ro să vezi cele mai noi oferte cu mașini Ford scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

                        


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest