Parcul auto din România a ajuns la cifra record de 6 milioane de mașini

 

Anul 2017 a fost atipic pentru piața auto din România, fiind guvernat de faptul că la începutul anului a fost eliminat Timbrul de Mediu. Acesta este principalul motiv pentru care vânzările de mașini rulate au explodat ajungând la o valoare record. Astfel, piața auto din România a ajuns la cifra record de 6 milioane de mașini.

La o populație de circa 20 de milioane, cifrele arată că aproape unul din trei români are o mașină, însă vechimea acestora schimbă mult imaginea în care trebuie privite lucrurile. Doar 200.000 de mașini sunt mai noi de doi ani, ceea ce arată că parcul auto din România este bazat pe mașini rulate, cu o vechime ridicată.

Intră pe CarZZ.ro să vezi cele mai noi oferte cu mașini second-hand scoase la vânzare la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Pe parcursul anului trecut s-au vândut nu mai puțin de 624.000 de mașini, dintre care 520.000 au fost mașini rulate, diferența dintre acestea și cele noi fiind uriașă. Comparativ cu anul 2016, anul trecut a marcat o creștere importantă, de 59%, impulsionată de eliminarea Timbrului de Mediu.

În topul mărcilor care domină parcul auto din România nu este nicio surpriză că Dacia este marca pe care românii o dețin în cel mai mare număr. Astfel, peste 1,3 milioane de mașini poartă sigla Dacia. A doua marcă din top este reprezentată de Volkswagen care, cu 991.200 de unități se apropie cota de un milion. În continuare, mărcile reprezentate în fruntea clasamentului sunt Opel (679.354 unități), Ford (446.168 unități) și Renault (321.569 unități).   

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate