Scapă rapid de mirosul neplăcut al picioarelor tale

 

Mirosul neplăcut al picioarelor apare în cel mai nepotrivit moment, cu această problemă se confruntă toată lumea. Mirosul neplăcut apare din cauza transpirației excesive și poate fi îndepărtat dacă acorzi o atenție sporită modului în care te îngrijești.

Picioarele sunt „habitatul“ natural al bacteriilor, care se dezvoltă în transpiraţie şi în celulele pielii. Efectul secundar cauzat de bacterii este mirosul înţepător, care te poate pune într-o situaţie stâjenitoare când te afli în compania altor oameni. El mai poate fi cauzat şi de infecţii fungice, iar cele mai predispuse persoane sunt vârstnicii, persoanele cu diabet zaharat sau cele cu boli cardiace.

  • Igiena este primordială

Asigură-te că speli şi cureţi zilnic zona picioarelor, mai ales între degete, acolo unde îşi fac loc bacteriile cu apă şi săpun sau chiar cu un săpun special pentru combaterea transpiraţiei. Majoritatea bacteriilor se reproduc sub unghii şi în zonele cu piele întărită. Nu uita să îţi cureţi tălpile cu piatra ponce atunci când îţi speli picioarele. Ai grijă şi de unghii şi taie-le câte mai scurt. Dacă te confrunţi cu micoze ale piciorului sau alte boli de piele, e bine să le tratezi cât mai repede, deoarece şi ele pot fi sursa mirosului neplăcut.

  • Încălţămintea joacă un rol important

Alege şosetele din fibre naturale, care nu jenează picioarele. De asemenea, acordă o atenţie deosebită şi încălţămintei pe care o porţi. Aceasta trebuie să fie bine întreţinută şi îngrijită, dar şi dintr-un material de calitate, care lasă pielea să respire. Evită orice e sintetic, care favorizează înmulţirea bacteriilor. E indicat să alternezi zilnic încălţămintea. Mai poţi încerca tălpile speciale împotriva mirosurilor sau pudra de talc, care absoarbe umezeala.

  • Poţi încerca şi remediile naturale

Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile şi absoarbe umezeala de la nivelul picioarelor. De două ori pe săptămână poţi face băi la picioare cu bicarbonat de sodiu şi apă călduţă. E suficient să pui o lingură de bicarbonat la 2 litri de apă. Dacă pielea are tendinţa să se usuce, poţi face tratamentul doar o dată pe săptămână.

Un alt remediu eficace împotriva picioarelor care miros este oţetul de mere. Acesta ajută la tratarea micozelor, calmând iritaţiile şi măncărimile de la nivelul pielii. Spală-ţi picioarele zilnic cu un amestec obţinut din doi litri de apă caldă şi trei linguri de oţet de mere. Efectele uimitoare se pot observa după doar câteva zile.

De asemenea, mai poţi utiliza şi suc de lămâie în loc de oţet, deoarece şi aceasta are efecte benefice asupra picioarelor: distruge bacteriile şi reduce senzaţia de picioare umflate. În apa de baie pentru picioare, adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă, mentă, citrice, cimbru sau arbore de ceai, care îţi vor relaxa tălpile şi îi vor da pielii tale un parfum deosebit.

  • Bine de ştiut!

Pentru combaterea mirosului neplăcut al picioarelor, poţi încerca şi diferite spray-uri antibacteriene atât pentru picioare, cât şi pentru încălţăminte. 

Vezi cele mai noi oferte cu încălțăminte scoasă la vânzare pe Lajumate.ro, ai peste 13.000 de oferte din care poți alege.

                          


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest