Te confrunți cu dureri de spate? Află din ce cauze!

 

Cauzele durerii bruște sunt ușor de identificat: căratul de greutate, antrenament excesiv, o lovitură. Dar e dificil să identifici factorii care provoacă durerea de spate cronică. Iată care sunt posibilele cauze:

  • Stresul

Stresul se manifestă fiziologic, motiv pentru care mulți ne confruntăm cu durere de spate atunci când suntem stresați. Dacă suntem supărați pentru o perioadă mai lungă, tensiunea musculară provoacă durere și spasme. Zonele comune pentru durere de spate declanșate de stres includ regiunea gâtului și a umărului și spatele inferior. Încercă tehnici de relaxare precum exercițiile de respirație, o plimbare sau yoga.

  • Purtarea pantofilor cu toc

Pantofii cu toc înalt pot afecta starea de sănătate, iar cel care are de suferit este spatele. Presiunea pusă pe partea inferioară a spatelui provoacă durerea. Recomandați sunt pantofii fără toc, iar pe cei speciali îi poți lua numai la ocazii speciale sau când este necesar. 

  • Alimentația de tip fast-food

Un studiu publicat în revista „Asian Spine” arată că aproximativ 31% dintre femei și 25% dintre bărbații care au suferit de dureri de spate au avut și probleme gastrointestinale, cum sunt durerile abdominale sau intoleranță alimentară. Legătura dintre nutriție și durerea de spate este inflamația; alimentele bogate în grăsimi și zahăr declanșează inflamația în întregul corp, inclusiv partea inferioară a spatelui. Recomandat este să se renunțe la mâncarea de tip fast-food și la băuturile carbogazoase. 

  • Statul îndelung pe scaun

Lipsa de activitate provoacă probleme de sănătate. Iar statul îndelung pe scaun este astăzi principala cauză pentru durerea de spate și de gât. Pentru că muncitul la birou înseamnă mult timp pe scaun, recomandat este să te ridici la fiecare 30-40 de minute și să te plimbi măcar 5.

  • Lipsa apei din organism

Oasele coloanei vertebrale au discuri între ele, fiecare parțial constituit dintr-o substanță asemănătoare cu gelatina, care este 90% apă. Corpul nostru are nevoie de un flux continuu de lichid pentru a menține acea amortizare intactă, potrivit Cleveland Clinic Center for Health Spine. Când corpul nu este hidratat, acele discuri ajung să se întrepătrundă și să provoace durerea. Pentru a preveni deshidratarea, bea cel puțin 8 pahare cu apă pe zi.

  • O infecție urinară

Durerea în partea inferioară și superioară a spatelui sau durerile ascuțite într-o partea poate fi un semn că în organism există o infecție a tractului urinar. Dacă ai observat alte simptome  clasice ale infecției urinare, cum sunt nevoia de a urina mai des sau durere în timpul urinării, consultă imediat un medic pentru tratament.  

Pentru un stil de viață sănătos alege să faci mișcare zilnic, intră pe Lajumate.ro și vezi cele mai noi oferte cu echipamente sportive scoase la vânzare.

                         


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest