Vezi cum îți poți relaxa ochii obosiți

 

Ochi uscați, roșii sau iritați, vedere încețoșată, ți se par familiare? Orele petrecute în fața calculatorul afectează sănătatea ochilor, iar mulți ignoră aceste simptome. Dacă nu este luată nici o măsură, s-ar putea ca în scurt timp să fie nevoie de un control oftalmologic. Pentru a-ți veni în ajutor, iată câteva exerciții simple pentru ochi:

1. Închide ochii

Închide ochii, acoperă-i cu palmele. Relaxează-te și stai pe întuneric. Stai în această poziție 2-3 minute.

2. Mișcă ochii în dreapta și în stânga

Fără să îți miști capul, uită-te în dreapta și focusează-te pe ceea ce vezi. Apoi, uită-te în stânga și focusează-te pe ceea ce vezi. Mișcă-ți ochii în stânga și în dreapta de cinci ori. Repetă întregul exercițiu de trei ori. 

3. Mișcă ochii în sus și în jos

Stai pe scaun și privește în față, apoi uită-te în sus și focuzează-te pe ce vezi. După care, uită-te în jos și stai așa câteva secunde. Repetă exercițiul (privește în sus și în jos) de cinci ori. 

4. Mișcă-ți ochii în diagonală

Ține capul drept. Uită-te în jos și în stânga. Apoi, mișcă-ți ochii diagonal, uită-te în sus și privește spre dreapta. Focusează-te pe ce vezi. Repetă cu fiecare ochi de cinci ori. 

5. Masează pleoapele

Închide ochii, apoi masează cu degetele pleoapele două-trei secunde prin mișcări circulare pentru relaxarea mușchilor din jurul ochilor. Apasă ușor. Deschide ochii, apoi închide-i și masează pleoapele iar. Repetă de trei ori.   

Pe Lajumate.ro vinzi și cumperi rapid și simplu. Adaugă și tu anunț 100% gratuit cu produsele pe care vrei să le scoți la vânzare și milioane de români vor vedea ofertele tale de îndată.  

                            


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, AntenaStars utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de confidențialitate