Pentru iubitorii bucătăriei chinezeşti, Raluca Dumitru a gătit "Furnici în copac" de post

 

Pentru iubitorii mâncărurilor chinezeşti Raluca Dumitru a fost astăzi cel mai mare Chef în bucătărie. Asistenta a gătit astăzi în platoul emisiunii "Star Matinal" furnici în copac de post. Este o mâncare din bucătăria chinezească.

Ingredientele necesare sunt:

  • 130 g tăieței de orez transparenți / tăieței obișnuiți foarte subțiri
  •  200 g granule de soia,
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 lingură ghimbir pisat
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 1 ardei chilli tocat mărunt / pastă de ardei iute
  • 2 cepe roșii mici tocate
  • 2 cepe verzi tocate
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 linguriță piper
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • 120 ml apă/supă de legume
  • sare și piper după gust.

Se pune la călit ghimbirul praf cu două linguri de ulei. Separat într-un castron adăugaţi uleiul de susan şi sosul de soia, apoi adăugaţi amidonul, pastă de ardei iute, puţin piper şi sare după gust. În acest sos adăugaţi ceapa roşie pe care o mărunţiţi împreună cu usturoiul, după care adăugaţi tot castronul în tigaia cu ghimbirul şi uleiul. Lăsaţi la călit, după care adăugaţi supa de legume, granulele de soia, iar la sfârşit se adaugă tăiţeii de orez şi se mai lasă câteva minute, după care se adaugă ceapa verde. Toate detaliile le vezi în video de mai jos.

Sursa foto: captura "Star Matinal"

Citeşte şi: Raluca pregătește prăjitură cu foi


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest