Adevărul crud despre “SEXUL de împăcare”! Cât de periculos este

 

Deşi se spune despre "sexul de împăcare" că este o activitate benefică pentru cuplu, sexologii demontează acest mit. O viaţă sexuală împlinită se fundamentează pe securitate emoţională, atât din partea femeii, cât şi a bărbatului. 

Ştiai că sistemul nervos vegetativ parasimpatic intră în funcţiune atunci când ne relaxăm şi face să crească sensibilitatea la atingere, precum şi excitarea organelor genitale şi apariţia orgasmului şi astfel experienţa sexuală te  face să te simţi împlinit? 

Femeile, în special, au nevoie să se simtă în deplină siguranţă pentru a se putea relaxa. Într-adevăr, uneori experienţele noi pot fi stimulatoare, însă efectul acestora este intens doar pe termen scurt. De ce? Pentru că activează adrenalina în tot corpul, efect care trece destul de repede. După trecerea adrenalinei, ne vom simţi apatici, fără chef şi destul de indiferenţi faţă de parteneri, scrie adevărul.ro.

Cum restabilim siguranţa emoţională în cuplu?

În zilele noastre, multe căsătorii și relații pe termen lung sunt prinse în capcana conflictelor și a certurilor, care distrug sentimentul de siguranță emotională.

Caâd relația nu mai este locul în care cei doi se simt protejați, în care se simt în siguranță, sexul de calitate dispare. După un conflict, cea mai comodă metodă, dar demonstrată ca fiind ineficientă, este aşa-numitul “sex de împăcare”. Când am fost reci şi ostili cu câteva minute înainte, este greu spre imposibil ca să-i recâştigăm partenerului încrederea şi să ne reconectăm emoţional cu acesta. Este nevoie de timp, de comunicare, de construirea unei atmosfere de siguranţă, ca partenerul să depăşească momentul neplăcut cu adevărat. 

Crearea acestei stări de bine și de siguranță în cadrul unei relații este un adevărat proces și se realizează atât prin comunicarea verbală, cât mai ales prin cea non-verbală şi paraverbală. Poate că nu suntem conștienți, dar vocea partenerului, expresia feței, gesturile mărunte prin care ne simțim respinși sau bine-primiți creează această stare de confort și de siguranță și generează acest atașament securizant în cadrul relației.

Nu esti in fata televizorului? Nu-i nimic! Vezi toate emisiunile Antena Stars dar si Antena Stars LIVE pe AntenaPlay, aici

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews