Lucruri dureroase pe care trebuie să le știi despre mamele care nasc prin cezariană

 

Nașterea prin cezariană, o intervenție chirurgicală destul de complexă, a ajuns să facă parte din rutina venirii pe lume a unui copil. Totuși, cele care nasc prin această metodă nu primesc “respectul cuvenit”, mulți considerând că este o procedură banală.

Din articolul de mai jos puteți afla riscurile la care sunt supuse cele care apelează la cezariană, fie din necesitate, fie din propria dorință: 

- Sunt supuse unei operaţii chirurgicală majore și trebuie să facă față riscurilor. Pot apărea complicații atât în timpul intervenției, cât și după aceea. Principalele complicații care pot să apăra după operația de cezariană sunt: infecții uterine, leziuni chirurgicale, pierderi masive de sânge, afectarea vezicii biliare, complicații genitale sau urinare, complicații pulmonare (prin embolie pulmonară – formarea de cheaguri care sunt transportate de vasele de sânge până în plămâni cu blocarea funcției pulmonare) și/sau cardiace, tromboembolism cerebral.

- Chiar dacă apar sau nu complicaţii în timpul procedurii şi imediat după aceea, recuperarea fizică după o naştere prin cezariană decurge diferit pentru fiecare femeie în parte. Primele zile după naşterea prin cezariană pot fi destul de dificile, chiar şi dacă totul decurge bine. Tratamentul pentru ameliorarea durerii ar putea fi necesar până la două săptămâni după naştere, poate chiar şi mai mult dacă mămica se suprasolicită.

Unele femei pot să simtă o serie de emoţii, în special în cazul în care naşterea nu a decurs cum şi-au dorit şi au intervenit diverse complicaţii. 

Chiar dacă cele care apelează la cezariană întâmpină multiple greutăți, toate mămicile sunt adevărate eroine.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest