Povestea incredibilă a părintelui Constantin Necula: "Marea mea dorință a fost să fac jurnalismul!"

 

Duminică, Florentina Fântânaru are o discuție de suflet cu părintele Constantin Necula. Începând cu 13:00, la „Dincolo de aparențe”, telespectatorii Antena Stars vor putea afla o cale către o viață mai liniștită de la un duhovnic plin de înțelepciune.

„Binele se-ascunde. E cu bun simț și cu discreție”, „Smerenia înseamnă să știi locul tău în raport cu Dumnezeu, nu cu oamenii”, „Biserica are capacitatea asta de a vindeca inclusiv răul din lume”, „Credința înseamnă, până la urmă, a fi fidel propriilor tale hotărâri”, „Trebuie să gândim puțin căsniciile: ele nu sunt un spațiul al concurenței, ci al completării”,  afirmă, printre multe altele, cel care spune zâmbind sincer că „nu-i ceva mai frumos decât să fii preot pe pământ”.

Cumva, părintele Constantin Necula simte că prin preoție a reușit să devină tot ceea ce și-a dorit.

„Marea mea dorință a fost să fac jurnalismul. Uneori îmi iese, alteori nu-mi iese. Dar simt că fac parte inclusiv din echipa de jurnaliști. Faptul că sunt în continuare colaborator al unora dintre prietenii mei de la anumite ziare, televiziuni și radiouri mă onorează foarte mult, dar e clar că nimic nu bate preoția”, declară invitatul de duminică al Florentinei Fântânaru.

„Mi-am dorit să fiu ofițer, am ajuns ofițer într-o astfel de armată, mi-am dorit enorm de mult să pot să fac pentru oameni câte ceva, reușesc să fac câte ceva de pe poziția pe care Dumnezeu mi-a îngăduit să fiu”, continuă părintele, care se roagă pentru toată lumea.

„Sunt conștient că misiunea mea este mai mult să stau în genunchi la masa tratativelor, că nu-s de meserie diplomat”, încheie cu modestie invitatul de duminică al Florentinei Fântânaru.

Foto: arhivă

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest