A adunat sticle goale şi a vândut hot-dog, iar acum este celebră în toată lumea! „Eram la ultimul prag de sărăcie" VIDEO

 
+3 click pentru
galerie

Viaţa bate filmul! Cu o copilărie cruntă, în care a fost nevoită să adune sticle goale şi cartoane pentru a putea face focul în toiul iernii, Alina Şerban a ajuns una dintre cele mai cunoscute actriţe şi regizoare cunoscute în Europa. Invitată în platoul emisiunii „Răi da’ Buni” de la Antena Stars, actriţa a vorbit despre toate sacrificiile pe care le-a făcut şi tot ce a pătimit ca să ajungă astăzi, unde este.

Alina Şerban este exemplul viu că atunci când munceşti, reuşeşti! Actriţa de etnie romă a măturisit că s-a lovit de multe sterotipuri, atât din cauza categoriei sociale din care făcea parte, cât şi din cauza etniei. De la vârsta de 11 ani a fost nevoită să locuiască cu rudele tatălui, persoane care respectau tradiţia romilor cu sfinţenie. Timp de 6 ani nu a cunoscut conceptul de „apă caldă” şi căldură, motiv pentru care a fost nevoită să facă foarte multe sacrificii pentru a supravieţui. Cu taote acestea, Alina Şerban a mărturisit că toată copilăria dură pe care a avut-o a ajutat-o la clădirea unei personalităţi puternice şi a unei cariere de invidiat.

„Eu sunt din partea tatălui spoitor, adică din rrom tradiţional cu port tradiţional şi pe partea mamei rromi rudari, care făceau lemne şi care se identifică ca rromi. În copilărie am avut foarte mulţi ani în care nu m-am identificat cu etnia mea, pentru că mi-a fost ruşine. Nu a fost ceva simplu. Dacă tu tot timpul auzi lucruri rele despre oamenii ca tine, la ştiri, oriunde. Cum se simte copilul ăla? Plus adaugă sărăcie, peste complexul de rrom, apoi eşti şi fată, trebuie să aparţii unor tipare.

De la o casă de chirpici până la Royal Academy. La 8 ani am pierdut casa, apartamentul în Dristor, după aceea am ajuns la 11 ani la rudele tatei, la spoitori. Şi între 11-17 ani mi-am pierdut adolescenţa într-o curte de rromi tradiţionali. A fost foarte interesant şi amuzant să povestesc, dar atunci a fost o dramă să nu ştiu ce e aia apă caldă. Mama a ţinut foarte tare sa vorbesc corect, nu aveam voie să ne jignim între noi. Tata nu mai este însă el m-a ajutat la admiterea la facultate de sus. Tata şi-ar fi dorit să fiu cu un pix în mână şi să fiu jurnalistă.(...) Eram la ultimul prag de sărăcie. Am dat de o casă făcută din chirpici, nici măcar podea pe jos şi aşa ne-am dus în parcul studenţesc şi am luat sticle de plastic ca să le punem în foc şi carton, ca să ne încălzim.” a spus Alina Şerban în platoul emisiunii „Răi da’ Buni” de la Antena Stars.

Prin multă muncă şi dăruire, celebra actriţă a reuşit să aplice la una dintre cele mai prestigioase academii de artă din Europa. Mai mult de atât, a luat tiltul de „Cea mai bună studentă româncă în UK”, premiu pe care nu l-a putut ridica niciodată. Motivul? În momentul acela vindea hot-dogi, un job care a ajutat-o să se întreţină şi la care nu putea renunţa.

„Am vândut hot-dog după ce am terminat Royal Academy. Şi am primit tiltul de cea mai bună studentă româncă în UK în timp ce vindeam hot-dogi, pentru că nu aveam contract de muncă. Iar pentru că nu mi-au plătit transportul ca să îl ridic, nu am putut merge” a dezvăluit Alina Şerban, în cadrul emisiunii „Răi da’ Buni”

Alina Şerban a participat la Cannes cu filmul „Singură la nunta mea”, unde a fost protagonistă şi a jucat rolul unei fete de etnie romă, care a avut o poveste similară de viaţă cu cea reală. O puteţi vedea pe 10 noiembrie la Craiova şi pe 11 noiembrie în Bucureşti, interepretând rolul în care a debutat ca actriţă.

Pentru mai multe detalii, daţi play clipuleţului de mai jos:


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest