VIDEO! Ultima oră! Rudel Obreja, reţinut de DNA! Doroftei: "Nu cred că a cerut bani!"

 

Rudel Obreja a fost reţinut de DNA în această seară, care a anunțat începerea urmăririi penale împotriva fostului boxer român, acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a cerut un milion de euro de la un denunțator, pretinzând că are influență asupra judecătorilor de la Înalta Curte.

DNA anunţă într-un comunicat că există date şi probe din care rezultă că, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins suma de un milion de euro. Acesta ar fi cerut să primească 200.000 de euro înainte de pronunţarea hotărîrii şi alţi 800.000 după obţinerea deciziei favorabile.

"Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lîngă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărîre favorabilă dacă va solicita amînarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP). Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încît hotărîrea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă", se arată în comunicatul remis de DNA.

Invitat în platoul "Răi da'buni", Leonard Doroftei sare în apărarea acestuia: "Nu cred ca a cerut niciun leu pentru Gala Bute", spune fostul campion la box.

Rudel Obreja este un fost boxer român. A ocupat funcția de Președinte al Federației Române de Box până în noiembrie 2012, demisionând în urma insistențelor forului internațional AIBA.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest