10 moduri de a petrece mai mult timp cu puiul tău

 

Timpul petrecut alături de copii este important atât pentru părinți cât și pentru cei mici, care se simt, astfel, iubiți, apreciați și importanți. Specialiștii în psihologia copilului recomandă să petreci cât mai mult timp de calitate cu juniorii. Timpul de calitate înseamnă momente în care sunteți angajați complet în activitățile pe care le faceți și vă conectați emoțional. Iată cum poți petrece mai mult timp cu cel mic. 

  • Rutina de dimineață

Fiecare dintre noi are o rutină de dimineață. Ce-ar fi dacă l-ai include și pe cel mic în ea? Găsește 10 minute în care să faceți o activitate împreună. De exemplu, câteva exerciții de stretching. Sau, pregătiți, împreună, micul dejun ori pachetul pentru școală. Discutați despre ziua care abia începe și despre planurile fiecăruia.

  • Rutina de seară

Și înainte de culcare se poate stabili un interval de timp pe care să-l petreci cu copilul. Dacă puiul este în primii ani de viață, citește-i o poveste, înainte de somn. Pe măsură ce cresc și devin mai independenți, găsiți alte activități pe care le puteți face împreună: jucați-vă, priviți un film, faceți temele împreună sau discutați despre cum v-a fost ziua.

  • Faceți câte un selfie, în fiecare zi

Fotografiile creează momente amuzante și devin amintiri plăcute. Faceți, în fiecare zi, un selfie, folosind diverse aplicații care modifică imaginea și vă adaugă mustăți, ochelari sau alte accesorii amuzante. Pe de o parte, va fi un moment plăcut, așteptat de toată lumea, pe de de altă parte, în momentul în care aduni suficiente fotografii,  faceți un clip sau imprimă-le și păstrează-le într-un album.

  • Faceți un video dintr-o singură secundă pe zi

Un mod similar de a petrece timp împreună și a face un mic proiect este să realizați un clip video, filmând o singură secundă în fiecare zi, mai multă vreme. Pregătirea pentru această filmare va deveni un mic ritual distractiv, care vă va apropia.

  • Faceți mișcare împreună

Exercițiile fizice sunt un mod foarte plăcut de a petrece timp împreună. În plus, este o activitate extrem de sănătoasă, iar copiii învață importanța sportului. Ieșiți în parc, la alergat sau faceți yoga. Mergeți pe biciclete, trotinete sau pe role. Dacă micuțul tău nu este încă la vârsta la care să meargă pe trotinetă sau bicicletă, cumpără-i  un ATV cu pedale, pentru dezvoltarea motricității. Astfel, va face și el mișcare alături de tine. Sunt nenumărate sporturi pe care le poți face împreună cu copiii: de la badminton, la fotbal, important este să petreceți timp de calitate împreună.

  • Faceți o prăjitură sau gătiți cina, împreună

Copiii vor fi încântați să fie implicați în activitățile din bucătărie. În funcție de vârsta lor, oferă-le sarcini diverse: de la amestecatul cremelor, până la separarea ouălor sau decorarea brioșelor. Alege preparate care se fac ușor, din puține ingrediente și ține, sub strictă observație, zona aragazului sau a cuptorului, ca să evitați incidentele neplăcute.

  • Jucați-vă împreună

Mai ții minte ce jocuri îți plăceau în copilărie? Joaca „de-a doctorul” sau construirea unui fort imaginar, din două, trei scaune și un cearșaf sunt printre activitățile preferate ale fetițelor și băieților de câțiva anișori. Intră și tu în această atmosferă și joacă-te, cu adevărat, cu prichindelul. „Consultați“ păpușile sau organizați o cursă de mașini. Vorbește, în tot acest timp, cât mai mult cu juniorul, încercând să afli cum se simte și ce își dorește să facă.

  • Organizați o noapte la cort

Chiar și dacă o faceți numai în grădina voastră, o noapte la cort e o experiență de neuitat pentru cei mici. Montați împreună cortul, pregătiți sandvișuri și limonadă și stați la povești, sub cerul înstelat.

  • Mergeți la teatrul de păpuși

Copiii sunt fascinați de universul magic al teatrului de păpuși. Alege o piesă bazată pe o poveste pe care o citiți deja acasă, pentru ca subiectul să fie familiar și să îi capteze și mențină interesul micuțului tău. 

  • Organizați o noapte de film, în familie

Alegeți un film de desene animate sau ceva potrivit pentru toate vârstele. Amenajați camera ca un cinematograf (trageți draperiile, închideți luminile, faceți fotoliile cât mai confortabile)  și pregătiți popcornul. Seara de film poate începe!

Orice ai alege să faci cu micuțul tău, pentru a petrece timp de calitate împreună, este important ca, pe toată durata activităților, să lăsați departe telefonul sau tableta. Timpul petrecut împreună trebuie să vă unească și să vă împlinească, emoțional, pe amândoi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest