10 scule necesare pentru proiecte DIY

 

Nu este neobişnuit că lucrările mici dintr-o casă să fie efectuate chiar de tine pentru a întreţine sau îmbunătăţi lucrurile. Chiar şi atunci când ai cumpărat o casă nouă, apare nevoia de a face schimbări în ceea ce priveşte designul şi decorul. Unele dintre aceste lucrări pot fi complexe şi necesită prezenţa unui meşter calificat, în timp ce altele pot fi simple şi le poţi realiza chiar tu - cum ar fi fixarea pe un perete a unor rafturi sau a televizorului. 

Indiferent dacă vei angaja pe cineva să îţi rezolve problemele legate de reparaţii sau redecorări, sau vei alege să te ocupi chiar tu, cu siguranţă merită să investeşti în câteva scule esenţiale care să te ajute în sarcinile de bricolaj necesare în orice casă.  

Iată care sunt 10 din sculele necesare pentru proiectele DIY.

Şurubelniţa

Un set simplu de şurubelniţe este o necesitate în orice casă şi nu trebuie să cheltuieşti o avere pentru a-l avea. Pentru a soluţiona 99% din probleme, vei avea nevoie de şurubelniţe cu cap plat sau în cruce, mici, medii sau mari. Există multe alte tipuri de şurubelniţe, dar nu vei avea nevoie de ele decât dacă doreşti să te specializezi pe o anumită activitate de bricolaj. Cauta şurubelniţe cu mânere rezistente, care să îţi ofere o priză bună - vor fi mai uşor de utilizat.

Ruleta

O ruletă de 5 m cu mecanism de blocare este un instrument folosit în mod regulat în gospodarii. Se poate merge şi pe lungimi mai mari, dar cea de 5 m este perfectă pentru toate activităţile din casă şi se potriveşte de minune în toate cutiile de scule. 

Cheia reglabilă

Cheia reglabilă este un instrument foarte util pentru a slăbi şi a strânge șuruburile şi piuliţele. Deţinerea uneia te va ajuta să eviţi să ai o cutie plină cu chei de dimensiuni diferite. Cu toate că nu sunt întotdeauna instrumentul cel mai uşor de utilizat, o cheie reglabilă de calitate este durabilă şi se va dovedi utilă pentru majoritatea lucrărilor care implică şuruburi. 

Ciocanul

Ciocanul este considerat bătrânul care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Acesta este instrumentul necesar pentru a bate cuie, a asambla sau a demonta ceva. Merită să investeşti într-un model de ciocan cu gheară de oţel care să permită extragerea cuielor. 

Cleşte

Este foarte probabil că la un moment dat să fie necesar să ţii, să tragi, să răsuceşti sau să extragi ceva, operaţie pe care nu o vei putea realiza cu mâinile goale. De data aceasta cleştele îţi va fi de ajutor. Cleştele te poate ajuta în nenumărate situaţii, protejându-ţi mâinile de accidente nedorite. Poţi avea mai multe tipuri de cleşti, sau poţi alege unul singur, puternic cu vârf, pe care să te poţi baza în mai multe situaţii. 

Nivela cu bulă sau bolobocul

Acesta este un instrument cât se poate de simplu care te va ajuta să îndrepţi lucrurile, că este vorba despre o fotografie, un raft sau un obiect mai mare. Nu trebui să cheltuieşti o avere pentru o nivelă cu bule, dar alege un model care să îţi ofere 4 posibilități de nivelare, pentru mai multe situaţii.

Cuţit utilitar

Un cuţit ascuţit este un instrument bun pentru a-l avea la îndemână. Cuţitul utilitar este foarte ascuţit, puternic şi permite schimbarea lamelor care sunt detaşabile. Se poate folosi pentru a tăia covorul, mocheta, cablurile, tapetul, plăcile de ipsos, etc. Nu uita să ai şi un set de lame de rezervă disponibile pentru schimb.

Cutia sau geanta de scule

Desigur, vei avea nevoie de un loc unde să ţii toate sculele, iar o cutie sau o geantă de scule este ideală. Acestea vin cu o serie de compartimente pe care le poţi folosi pentru a depozita atât piesele mici, cât şi pe cele mari. Sunt rezistente şi au un mâner care le face uşor de transportat. Cutiile de scule se pot găsi în dimensiuni şi forme diferite, dar pentru sculele de bază, o cutie de dimensiuni mici va fi mai mult decât suficientă. Dacă nu vrei să investeşti într-o cutie de scule, poţi folosi o simplă geantă de transport sau un rucsac. Oricum, este util să ai întotdeauna toate sculele într-un singur loc. 

Creion 

Creionul se va dovedi util în diverse activităţi şi este bine să îl ţii cu restul sculelor pentru a-l avea la îndemână când este necesar. Îl vei utiliza pentru a atârna un cadru, pentru aface măsurători sau pentru a marca un loc. Nu uita să ai şi o ascuţitoare bună pentru acesta. 

Burgiu electric fără fir

Burghiul fără fir este extrem de util într-o gospodărie. Pe piaţa se pot găsi o mulţime de mărci, dar recomandat este să investeşti inteligent într-o firmă bună care îţi garantează durabilitate şi putere. Totodată, o baterie de rezervă va fi de folos. Ai nevoie de capete pentru găurire, dar şi pentru înşurubare. Poţi căuta maşina de găurit cu acumulator, sau burghiul electric fără fir.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest