4 sfaturi și trucuri pentru fotografiile cu bebelusi

 
+3 click pentru
galerie

Redarea energiei și a personalității unui bebeluș cu aparatul de fotografiat este foarte dificilă și e posibil să faceți mii de poze pana sa va iasa ceva deosebit. Este important să înțelegeți tehnicile de editare a fotografiilor, deoarece, de multe ori, bebelușii nu pot poza in mod natural in acele poziții drăguțe pe care le vedeți în majoritatea fotografiilor nou-născuților. Din fericire, cu câteva sfaturi și trucuri simple, ar trebui să puteti obține câteva fotografii de calitate pe care clienții sigur le vor prețui. Iată 4 sfaturi și trucuri pentru a face fotografii de inalta calitate cu nou-nascuti.

Luați în considerare rutina zilnică a bebelușului

Înainte de a programa sedinta foto, ar trebui să discutati cu părinții despre rutina zilnică a bebelușului. Cei mai mulți părinți urmează rutine relativ stricte cu bebelușii lor, de aceea sesiunea de fotografie este indicat sa fie programată atunci când copilul este treaz. De asemenea, trebuie să evitați programarea acestor sesiuni atunci când bebelușul urmează să mănânce sau să doarma. Cu cât respectati rutina copilului, cu atât mai ușor va fi să programați și să faceți fotografiile.

Fotografie oferita de Dreamstime

Faceți pozele într-un mediu confortabil

Deși poate fi tentant să-ți organizezi ședința foto în pădure sau pe plajă, aceste zone pot fi foarte stresante pentru un copil. Chiar dacă bebelușul se simte bine în acele locuri, s-ar putea să existe prea multe variabile de luat în considerare. Totul, de la vânt, până la iluminat, ar putea avea un impact asupra fotografiilor și, de aceea, probabil că veți dori să faceti cele mai multe ședințe foto în casele clienților dumneavoastră. Recuzitele și decorațiunile exterioare pot fi aduse pur și simplu în interior, sau peisaje exterioare pot fi adăugate ulterior digital, cu software de editare foto.

Limitarea distragerilor atentiei

Un fotograf de nou-născuti trebuie să stăpânească arta de a distrage atentia unui copil. Având prea mulți oameni în cameră, sau un animal de companie zgomotos în apropiere nu va face decât să complice sedinta foto. De asemenea, ar trebui să luați în considerare să solicitați clienților să oprească toate echipamentele electronice, astfel încât bebelușul să fie atent doar la voi și la camera foto. Este, de asemenea, o idee bună, să va documentati asupra modului în care alți fotografi de nou-născuți realizeaza astfel de fotografii.

Fotografie oferita de Dreamstime

Încercați sa fotografiati alb-negru

Se intampla ca mulți bebeluși sa aiba zgârieturi mici, umflături roșii și alte mici imperfecțiuni. În loc de o eventuala editare, puteti sugera parintilor fotografiile alb-negru. Îndepărtarea culorii din fotografii poate avea un impact negativ asupra rezultatului final. De asemenea, aveți opțiunea de a desatura fotografiile, astfel încât acestea să nu fie la fel de strălucitoare sau evidente, dar va necesita puțin timp în plus și un program de editare bun.

Fotografie oferita de Dreamstime

Aceste câteva sfaturi sunt un început excelent, dar, retineti ca trebuie să aveți răbdare. Fotografierea copiilor mici este foarte diferita de orice alt tip de fotografie, și ar trebui să fiti pregătiti să petrecesti puțin timp în plus pentru astfel de sedinte foto.

Articol scris de Brooke Chaplan pentru Dreamstime, unul dintre cele mai mari siteuri de fotografie stock din lume.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest