4 trucuri pe care un designer de interior le folosește în amenajarea băii

 

Ți-ai dori o schimbare în casa ta, însă complexitatea unui proiect de redecorare te tentează să bați în retragere? Este adevărat că amenajarea locuinței îți poate da bătăi de cap, însă nu și dacă apelezi la ajutorul de specialitate al unui designer de interior. Cu siguranță îți va oferi soluțiile de amenajare potrivite dorințelor și nevoilor pe care le ai. Și dacă această variantă necesită suplimentarea bugetului de amenajare, atunci îți poți asuma un proiect do-it-yourself, punând în aplicare secretele pe care orice designer le folosește. Noi îți propunem să începi redecorarea cu baia, sanctuarul tău de liniște și îți dezvăluim și trucurile celor mai pricepuți designeri! 

Diversifică paleta de culori 

Primul sfat pe care îl oferă designerii de interior cu privire la amenajarea acestui loc al casei îndeamnă la îndrăzneală în alegerea paletei cromatice. Deoarece baia este asociată, adesea, cu o zonă de relaxare și de intimitate, majoritatea dintre noi tindem să ne focusăm pe tonuri neutre de culori, precum bej, crem sau chiar alb și gri. Totuși, nu ar trebui să pierzi din vedere că un spațiu cald și primitor poate fi obținut și prin integrarea unor culori tari, care emană eleganță și pozitivism. Ca o rețetă universală, indicat este să îmbini nuanțele puternice cu cele care echilibrează, iar astfel vei obține un spațiu rafinat și totuși modern. 

Astfel, dacă ai ales un mobilier alb sau în tonuri pale, atunci folosește plăci ceramice în nuanțe vitalizante.

Focusează-te pe câteva elemente high-end 

Știi care este secretul celor mai luxoase băi? Integrarea unor elemente high-end, care îți taie răsuflarea cu designul lor. Acesta este și unul dintre trucurile la care apelează marii designeri de interior, care doresc să transforme spațiul destinat băii în adevărate opere de artă. Nu este nevoie să investești foarte mult pentru achiziționarea unor finisaje de top, ci este suficient să te concentrezi pe elemente cheie din decorul băii. De exemplu, poți găsi căzi de baie moderne pe Afa-Design.ro, care pot reprezenta punctul de atracție al băii tale. 

Mizează pe texturi și pe modele 

Dacă nu ești adeptul culorilor foarte puternice, le poți integra în baia ta într-o proprție mai mică, de exemplu prin intermediul accesoriilor. Doar imaginează-ți cum ar arăta un set de prosoape mov într-o baie amenajată în tonuri de gri, negru și alb! În plus, te poți folosi de modele și texturi pentru a sparge monotonia într-o zonă din baie în care ai folosit cu precădere nuanțe șterse. Acesta este un alt truc la care apelează deseori designerii de interior și care oferă efecte vizuale de excepție în orice spațiu. 

Apelează la minimalism 

Cu siguranță că în baie avem nevoie de o mulțime de produse de îngrijire personală, de accesorii care ne fac viața mai ușoară și mai plăcută. Totuși, spun specialiștii în design interior, un spațiu foarte aglomerat cu diverse obiecte este unul care poate fi depunctat la capitolul estetic. Este cel mai indicat să le urmezi recomandările și să nu îți supraaglomerezi sala de baie cu o mulțime de lucruri pe care nu le folosești. Principiile minimalismului sunt cele care ar trebui să guverneze această zonă a casei, mai ales dacă nu ai o baie foarte mare. 

Majoritatea designerilor asociază casa cu un magazin de bijuterii, cel mai prețios exponat fiind chiar baia. Aceasta stabilește mare parte din gradul de confort al unei locuințe și, în plus, este un spațiu foarte generos din punct de vedere al posibilităților de amenajare. Ține cont de trucurile pe care ți le-am prezentat în acest articol și creează-ți baia la care ai visat dintotdeauna!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest