5 greșeli comune care îți pot strica telefonul mobil

 

Petrecem peste patru ore în fiecare zi cu telefonul în mână, asta pentru că noile tehnologii pe care dispozitivul le înglobează ne sunt atât de utile în mai toate activitățile noastre. Aplicațiile de fitness, GPS, platformele de social media sau camerele foto din ce în ce mai performante ne-au adus în punctul în care cu greu ne mai putem despărți de smartphoneuri. 

Totuși, nu toată lumea știe să folosească un telefon inteligent corect, așa că ți-am pregătit mai jos toate greșelile pe care și tu le-ai putea face și care ar putea scurta viața acestuia. Iată ce nu ar trebui să faci niciodată.

1. Să lași telefonul la încărcat peste noapte

Îți mai aduci aminte de vechile telefoane, pentru care era recomandată o încărcare completă, timp de o noapte întreagă, apoi o descărcare totală și tot așa, până când bateria dispozitivului își făcea formatarea și era bună de folosit ani la rândul? Noile telefoane sunt exact opusul celor vechi, deci aceste metode sunt ineficiente, ba chiar pot scurta durata de viață a bateriilor. 

Nu e recomandat să lași peste noapte telefonul la încărcat, când bateria va ajunge la 100%, cum nu este recomandat să folosești smartphoneul până la descărcarea completă a bateriei, asta dacă vrei să nu îl schimbi mai repede ca certificatul de garanție să expire. O încărcare ideală nu depășește 98%.

2. Să ții telefonul pornit 24/24

Metoda de a pune telefonul pe modul silențios atunci când ești într-o întâlnire, la teatru sau când vrei să dormi poate fi o variantă convenabilă pentru tine, însă trebuie să și oprești dispozitivul măcar pentru câteva minute în fiecare zi, dacă vrei să îi poți prelungi durata de viață. Iar acest sfat este valabil și pentru toată aparatura din casă. 

3. Să folosești telefonul la temperaturi extreme

Știm, condițiile meteo pot fi extreme, cu temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate, iar tu ai putea avea nevoie să folosești telefonul cât timp ești afară, deși nu îți recomandăm să faci asta. Smartphoneurile sunt gândite pentru a funcționa cum trebuie între -10 și 30 de grade Celsius, așa că evită să îl ții în frig sau în caniculă, dacă vrei să îl păstrezi pentru cât mai mult timp. 

Acest sfat s-ar putea să te ajute dacă folosești telefonul la volan pentru aplicațiile de GPS și îl ai fixat pe un suport de bord. Dacă razele soarelui ajung direct pe telefon iar în preajma sa nu se află nicio gură de ventilație prin care să intre aerul condiționat, cât de curând vei avea nevoie de un telefon nou.

4. Să utilizezi cabluri care nu sunt originale

Dacă folosești un cablu de date USB Type C care nu este original, s-ar putea să strici slotul telefonului și să nu-l mai poți încărca vreodată. Nu cumpăra cabluri de date sau de alimentare de la orice magazin, care ar putea comercializa produse incerte ca origine ce ți-ar putea distruge telefonul. Alege doar magazinele autorizate, care oferă garanție produselor și care nu vând articole contrafăcute.

5. Să nu cureți telefonul

Particulele de praf, machiajul sau alte impurități pot intra în difuzorul telefonului tău sau chiar în mufele pentru căști ori în sloturile pe care smartphoneul tău le are. Toate acestea pot defecta componentele telefonului, așa că obișnuiește să cureți cu grijă întreg aparatul cu un tifon sau o cârpă înmuiată în puțin alcool medicinal. Acest obicei te va scăpa și de punctele negre sau de coșurile pe care le-ai observat pe partea feței pe care ții de obicei telefonul.

Sperăm că sfaturile noastre te-au inspirat și că vei reuși să îți păstrezi, cu ajutorul lor, telefonul funcțional pentru cât mai mult timp.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest