5 idei de amenajare a spațiului de joacă din curte

 

Poți transforma curtea casei tale într-un loc de joacă perfect pentru cei mici. Cu puțin efort și o cheltuială minimă, poți să amenajezi aici un spațiu în care copiii se pot juca în siguranță, bucurându-se de aerul curat și de verdeață. Curățenia și siguranța sunt esențiale mai ales dacă ai copii mici, care se pot accidenta ușor.

Prin urmare, dacă le vei amenaja un loc special de joacă în curte, vei scăpa de griji. Venim în ajutorul tău și îți prezentăm în acest articol 5 idei de amenajare, prin care poți transforma o zonă din curte într-un adevărat paradis pentru cei mici.

1. O groapă cu nisip

Copiii mici (dar nu numai!) adoră să se joace în nisip la mare. Nu le poți aduce marea la tine în grădină, dar le poți amenaja foarte ușor o groapă cu nisip și o piscină gonflabilă. Se vor distra de minune, mai ales dacă ai mai mulți copii sau dacă vin în vizită prietenii sau vecinii.

Ca să îi ferești pe cei mici de insolație, în cazul nu există umbră de la copaci, poți să montezi o prelată deasupra locului de joacă. În acest fel, ai garanția că micuții se pot juca oricât de mult doresc, construind castele de nisip în siguranță. Nu uita că nisipul trebuie să fie înlocuit complet în fiecare an, pentru o mai bună igienă.

2. Un loc de joacă

Cea mai simplă soluție de amenajare, la care recurg mulți părinți, este construirea unui leagăn sau a unui tobogan. Poți realiza unul foarte simplu, folosind un cauciuc vechi, pe care trebuie doar să-l vopsești într-o culoare frumoasă și să-l legi bine de un copac. Dacă vrei ceva mai deosebit, poți cumpăra și o trambulină sau chiar un tobogan ori un castel gonflabil, care este ușor de montat primăvara și de strâns iarna, când nu mai este folosit.

Pentru mai mult confort și siguranță, poți să montezi în zona locului de joacă un covor de iarbă artificială, care este moale și plăcut la atingere. În plus, este foarte rezistent, astfel încât micuții pot să joace fără probleme chiar și tenis sau fotbal, dacă doresc.

3. Un cort

Dacă micuțul tău iubește aventura în mijlocul naturii și adoră să meargă în excursii, îi poți amenaja un mic loc de campare chiar la voi în grădină. Poți găsi foarte multe modele de corturi, unele speciale pentru copii, altele mai mari, pentru toată familia.

Trebuie doar să ai grijă să alegi o zonă foarte bună, cu sol perfect neted și să ancorezi bine cortul, ca nu cumva să se desprindă în timp ce copiii se joacă.

În funcție de spațiul de care dispui pentru amenajarea locului de joacă, poți amplasa lângă cort o masă cu scaune pentru picnic sau chiar un focar pentru focul de tabără. Evident, nu trebuie să-i lași pe cei mici să-l folosească în lipsa unui adult.

4. Un zid pentru escaladă

Micul tău alpinist are nevoie de mișcare, dar vrei să-l știi mereu în siguranță. Îi poți amenaja chiar la voi în curte un zid pentru escaladă, unde să se poate antrena ori de câte ori dorește. Dacă ai la curte un gard înalt, din beton, poți transforma o parte din el în zid pentru escaladă. O altă soluție este să folosești un perete al casei. Ai grijă ca micuțul tău să poarte mereu echipament de protecție atunci când îl folosește și să verifici periodic siguranța funiei cu care este legat.

5. O căsuță în copac

Visul oricărui copil este să aibă o căsuță în copac. De ce să nu-i construiești chiar tu una, pentru micuțul tău? Nu trebuie să faci o construcție complicată. Este suficient chiar și o simplă platformă din lemn, amplasată într-un copac mare, gros, la o înălțime sigură. Mai este nevoie doar de o scară sau de trepte pe care copilul să poată urca în copac. În acest fel, îl vei încuraja pe cel mic să se joace afară și să exploreze natura.

Inspiră-te din aceste idei simple și amenajează și tu un spațiu de joacă pentru copii, chiar la tine în curte!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest