5 lucruri de care să ţii cont pentru renovarea apartamentului tău

 

Renovarea locuinţei poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când te gândeşti la buget şi la timpul pe care trebuie să îl sacrifici pentru ca totul să iasă perfect. Înainte de a te apuca de renovarea casei, cel mai bine ar fi să faci o evaluare a locuinţei, cu ajutorul unui specialist, pentru a vedea ce zone necesită reparaţii suplimentare. Dacă nu ştii de unde să începi cu renovările, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi!

Modificările din apartament

Atunci când vrei să îţi renovezi complet locuinţa, trebuie să ştii ce modificări poţi face în apartament, fără să ai probleme cu primăria. Dacă vrei să dărâmi anumiți pereți din casă, ar trebui să te asiguri din timp că nu ai nevoie de autorizație. Pentru a obține o autorizație de construcție sau de desființare a unui perete sau a unei anexe va trebui să aștepți chiar și câteva săptămâni, iar acest efort poate fi prelungit din cauza birocrației. Totuși, există și lucrări care nu modifică structura de rezistență și care pot fi efectuate fără aprobări.

Rezerva de bani

Dacă te gândești să te apuci de renovarea apartamentului, trebuie să te asiguri că ai totuși niște economii puse de-o parte. Atunci când începi să faci reparații, există șansa să descoperi probleme noi în apartament, care necesită o soluționare rapidă. De asemenea, prețurile materialelor pot să varieze, așa că acest lucru poate să ducă la apariția unor costuri suplimentare. În funcție de echipa de lucru și de durata lucrărilor, s-ar putea să fi nevoit să investești mai mulți bani în renovare, decât te așteptai. De aceea, cel mai bine ar fi să ai o rezervă de bani, pentru a scăpa de orice grijă.

Timp disponibil

Renovarea unei locuinţe nu este o misiune atât de uşoară, dimpotrivă, este mai mult o provocare, aşa că trebuie să ai multă răbdare şi timp liber. Gândeşte-te cât va trebui să aştepţi după echipa de meseriaşi şi cât va dura până când toate lucrările se vor usca.

De asemenea, vei pierde o mulţime de timp şi prin magazine, pentru a găsi cele mai bune materiale de construcţii. În cazul în care te gândeşti să dărâmi un perete din locuinţă, va trebui să ai multă răbdare, pentru că vei aştepta săptămâni întregi pentru autorizaţiile de la primărie.

Firma de construcţii sau meseriaşi?

Dacă nu ai experienţă în domeniu, nu îţi poţi renova casa de unul singur, aşa că ai nevoie de ajutorul unei echipe de profesionişti. Problema intervine atunci când trebuie să alegi între o firmă de construcţii sau o echipă de meseriaşi, recomandată de vecini sau prieteni. Firmele de construcţii vin de obicei cu un contract destul de clar, în care este menţionată durata lucrării, dar şi preţul, care este destul de piperat. În schimb, cu meseriaşii este mai uşor de negociat când vine vorba de bani, dar mai greu când vine vorba de timpul de lucru. De obicei, meseriaşii trag de timp, iar lucrările durează mai mult decât ar trebui. Înainte de a face o alegere, cel mai bine ar fi să ceri părerea cunoscuţilor, astfel încât să alegi o echipă calificată, care să te ajute cu renovarea casei.  De asemenea, le poţi cere meşterilor şi un portofoliu, pentru a te asigura că aceştia sunt profesionişti.

Renunţă la vechituri

Când te apuci de renovări, ar fi cazul să renunţi la lucrurile de care nu mai ai nevoie şi de care te tot împiedici prin casă. Cutiile cu vechituri adună o mulţime de acarieni şi ocupă spaţiu degeaba, aşa că e cazul să faci o selecţie. Păstrează lucrurile cu adevărat importante pentru tine şi donează obiectele care încă pot fi folosite  de alţi oameni, cum ar fi cărţile, vesela, mobila sau jucăriile. Dacă ai electrocasnice vechi, care nu mai funcţionează, le poţi duce la centre speciale de colectare, pentru a evita poluarea mediului.

Aşadar, renovarea casei vine la pachet cu o mulţime de provocări pentru orice proprietar. În primul rând, ai nevoie de un buget generos, pentru a cumpăra materiale de calitate şi pentru a angaja o echipă de profesionişti. De asemenea, ai nevoie de mult timp liber şi de multă răbdare, pentru că lucrările pot dura mai mult decât ţi-ai imaginat.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews