5 moduri în care îți poți ajuta copilul să învețe limba engleză

 

Cunoașterea limbii engleze oferă avantaje și oportunități nenumărate pentru viitorul unui copil. Tot mai mulți părinți își doresc ca micuții lor să știe această limbă de la o vârstă fragedă. Și nu greșesc, deoarece este mult mai ușor pentru ei să învețe și să stăpânească engleza dacă încep procesul de învățare cât mai devreme. 

Trăim într-o lume globalizată și este necesar pentru orice copil să vorbească limba engleză foarte bine. Acest lucru îi va oferi posibilitatea de a studia în străinătate, de a explora alte culturi sau de a promova mai ușor în carieră. Practic, acest lucru îl va ajuta să avanseze și să se dezvolte astfel încât să facă față oricăror provocări. 

Părinții au un rol important în succesul copilului de a studia această limbă, interesul și încurajărilor lor fiind esențiale. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți susține copilul în procesul de învățare.

Învațați împreună

Ca părinte, ești cel mai bun exemplu pentru copilul tău și modelul pe care acesta îl va urma în creșterea sa. Așadar, pentru a-i inspira o atitudine pozitivă față de învățarea limbii engleze, cel mai ușor este să începi cu tine însuți. Poate că nu îți va fi simplu, însă încearcă să înveți și tu limba engleză cu cel mic. 

Dacă alegi să îl înscrii la cursuri, mergi împreună cu el. Îți va prinde bine să cunoști sau să îți perfecționezi engleza, vei petrece timp alături de copilul tău și îl vei sprijini activ în acest proces. Mai mult, îl vei face să fie mult mai încrezător și să vorbească chiar dacă nu are pregătită propoziția perfectă și face o greșeală.

Citește-i cărți de povești în limba engleză

Chiar dacă micuțul tău nu știe încă să citească, asigură-te că ai în biblioteca ta cărți pentru copii în engleză. Citește-i seara, înainte de culcare, o poveste frumoasă în engleză. Copiii foarte mici nu vor pune la îndoială limba în care le citești, ei fiind preocupați mai mult de ritualul poveștilor pentru culcare. 

Cu toții am fost fascinați de basmele din copilărie și ni le amintim cu drag. Poveștile oferă oportunități excelente de învățare a limbilor străine, mai ales că fiecare pagină este ilustrată și cu indicii vizuale. Limbajul este simplificat, repetitiv și introduce caracteristici facile, cum ar fi rima. Vocabularul copilului va fi îmbunătățit, el fiind încurajat să pună întrebări despre personaje și aventurile din poveste.

Jucați-vă în limba engleză

Copilul este foarte determinat să învețe ceva atunci când i se prezintă într-un mod distractiv. Cu cât vârsta este mai mică cu atât reușește să rețină mai multe din joacă. Prin urmare, trebuie să aplici metode de învățare adecvate vârstei sale pentru a nu-i pierde repede interesul. 

Atunci când sunteți acasă, jucați-vă „V-ați ascunselea”... în engleză. Cel mic va avansa foarte repede în învățare, înțelegând cuvintele și gândindu-se la ceea ce transmite cu ajutorul lor.

Cântați în engleză

Atunci când copilul nu este expus la informații și sunete diferite de la o vârstă fragedă, îi va fi greu ca mai târziu să dobândească un accent specific. De aceea, expunerea timpuri la sunete în engleză este crucială pentru a stăpâni foarte bine limba. 

Pe măsură ce învață prima sa limbă, copilul este foarte atent la toate sunetele din jurul său, combinând informațiile și apoi folosindu-le. Acesta nu imită un cuvânt prima dată când îl aude, dar îl va pronunța după ce îl ascultă de mai multe ori. Cântecele sunt o sursă excelentă de cuvinte și expresii, iar muzica și rima îl ajută la intonație și ritm.

Vorbește-i în engleză

Copilul tău adoră să creeze, să picteze, să facă dezordine și să intre în pielea personajelor din desene animate. Activitățile sale se rezumă la joacă și diferite sarcini pe care i le dai în scopul educării și disciplinei. Încurajează-l în tot ceea ce face și oferă-i îndrumări sau indicații, dar în engleză. Mulțumește-i, roagă-l să deseneze o floare sau să îți aducă un pahar de pe masă. Folosește propoziții scurte, repetă cuvintele și încearcă să primești un răspuns la tot ceea ce îi spui.

În cazul în care nu vorbești foarte bine engleza, pur și simplu urmați instrucțiunile în engleză ale unei rețete atunci când gătiți împreună.

Nu te îngrijora dacă copilul tău nu începe să vorbească engleza imediat. Creierul său are nevoie de timp pentru a decodifica și identifica modelele în timpul procesului de studiere a unei limbi străine. Activitatea de învățare este de lungă durată, dar tu trebuie să îl încurajezi constant și să îi oferi în permanență teme de ascultare sau gândire.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest