5 simboluri importante întâlnite în cazul bijuteriilor din argint

 
+6 click pentru
galerie

Bijuteriile din argint sunt unele dintre cele mai iubite accesorii de către femeile de pretutindeni. Uşor de purtat şi de asortat, aceste bijuterii nu sunt remarcate doar pentru frumuseţea materialelor utilizate, ci şi pentru simbolurile lor unice, care sunt încărcate de semnificaţii pentru utilizatori.

Soarele, spirala, păunul sau piatra lunii sunt doar câteva dintre cele mai întâlnite simboluri universale utilizate în cazul bijuteriilor din argint, care pot transfera semnificaţia unică a semnelor sacre persoanei care le poartă. Află care sunt cele mai cunoscute inele de argint cu simboluri din toată lumea şi ce reprezintă fiecare, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Soarele, simbolul vieţii

Unul dintre simbolurile cunoscute în întreaga lume este soarele, element recurent în numeroase culturi ale lumii. Acesta a reprezentat, timp de secole întregi, un obiect de adoraţie dar şi de temut, având o încărcătură benefică, de căldură şi viaţă. În cultura egipteană, Soarele întruchipa creatorul lumii, pe zeul Ra, care cobora în regatul morţii, întorcându-se pe cer în dimineaţa următoare.

În plus, în Grecia, soarele era venerat prin zeul poeziei şi al muzicii, Apollo, care avea numeroase puteri tămăduitoare. Astfel, idealul frumuseţii masculine era soarele însuşi, unul dintre cele mai iubite simboluri ale vieţii. Poţi găsi inele din argint cu o lucrătură deosebită, stilizat în manieră thailandeză, în cazul cărora soarele reprezintă un simbol primar al puterii, pentru obținerea unui look vintage şi fermecător.

Spirala, simbolul umanităţii

Întocmai ca simbolul crucii, spirala reprezintă unul dintre simbolurile arhicunoscute, care alcătuiau primele scrieri din lume, în leagănul primei civilizaţii. În plus, spirala a fost văzută, în scrierea şamanilor, ca un semn dublu, care simboliza perfecţiunea în cuplu, unind principiul masculin şi cel feminin, la care se adaugă izvorul vieţii, cea mai mare forţă divină pe care o invoca omul sacru, şamanul.

Simbolul spiralei hipnotizante poate fi regăsit şi în cazul bijuteriilor din argint, care ilustrează evoluţia spirituală, în numeroase culturi din întreaga lume. Poţi purta un inel cu spirală indiferent de ţinută, acesta putând fi asortat, cel mai bine,  cu o ţinută vintage, feminină şi elegantă.

Șarpele, protectorul femeilor

Un alt simbol des întâlnit în cazul bijuteriilor din argint este șarpele, acesta fiind considerat a fi, conform mitologiei indiene, protectorul femeilor si un simbol al fertilității. Un adevărat arhetip cu semnificații complexe și contradictorii, șarpele este expresia imprevizibilă a vieții și a morții, a finitului și a infinitului.

Acesta protejează femeile, având o capacitate specială de metamorfoză, fiind tainic și imprevizibil, caracteristici care conturează și personalitatea femeilor. Prin urmare, bijuteriile din argint, care au ca simbol principal șarpele, ocupă un loc de top în cadrul celor mai speciale colecții de bijuterii unicat.

Păunul, simbolul iubirii

Păunul este simbolul iubirii, care are rolul de a ne proteja de diverse decepţii emoţionale, crescând şansele reușitei în cazul unei iubiri împlinite. Pe lângă simbolul iubirii, păunul este o pasăre sacră în India, care semnifică vigilenţa şi viziunea clară asupra vieţii.

Prin intermediul bijuteriilor, păunul poate fi stilizat într-un mod special, în ceea ce privește penajul său deosebit, sculptat în argint. Prezenţa păunului pe bijuteriile din argint va acţiona întocmai ca un elixir al dragostei, crescând şi intensificând feminitatea, respectul şi încrederea în sine.

În plus, acţiunile binefăcătoare ale Păunului se pot răsfrânge şi în trecut, oferind şansa de a remedia relaţii încheiate într-un  mod neplăcut, având şi puterea de a reînvia focul stins al unei pasiuni.

Piatra lunii, simbolul feminităţii

Simbolul feminităţii este reprezentat de piatra lunii, un talisman indicat pentru meditaţie, linişte şi concentrare. Se spune că piatra lunii te poate ajuta să călătoreşti în vieţile anterioare, fiind indicată pentru femeile care vor să îşi cunoască propria feminitate şi conexiunea cu energiile iubirii şi ale împlinirii. O bijuterie din argint care posedă un asemenea simbol denotă eleganţă şi feminitate, putând fi asortat cu orice ținută pe care alegi să o porți, deoarece are o culoare versatilă.

Simbolurile importante, întâlnite în cazul bijuteriilor din argint, aduc energie pozitivă în viaţa celor care le poartă, reprezentând conexiunea cu sinele, împlinire şi belşug. Poţi alege un inel din argint care conţine simbolul păunului, al lunii sau al spiralei, pe care le poţi asorta uşor, indiferent de ţinuta pe care o porţi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest