5 simptome periculoase ignorate de multe femei

 
+5 click pentru
galerie

Multe dintre femei ignoră multe simptome care pot fi fatale oricând. Găsesc scuze pentru orice răceală chiar şi pentru sângerări. Află câteva semne din care îţi poţi da seama dacă ai probleme, conform brightside.com.

1. Urinare sporită

Creșterea urinării poate fi un semn de ceva mai mult decât problemele cu rinichii sau tractul urinar. Poate indica un dezechilibru hormonal sau faptul că există ceva în neregulă cu microflora vaginală. Și dacă urinezi frecvent și îți este foarte sete, poate fi un semn al diabetului zaharat.
Cum să recunoști că există o problemă: uneori poate părea că ai nevoie la baie, când de fapt nu este așa. 

2. Scăderea bruscă în greutate

Nu fi prea fericit dacă ai pierdut în mod neașteptat câteva kilograme într-o perioadă scurtă de timp. Uneori, acest lucru poate fi un simptom al unor boli cum ar fi boala Crohn, diabetul de tip 2 sau cancerul. În orice caz, acest simptom înseamnă că există cu siguranță ceva în neregulă cu corpul tău.
Cum să recunoști că există o problemă: dacă ai pierdut 10-15 kg în ultimele 6-12 luni și nu ai făcut niciun fel de sport sau nu ți-ai schimbat dieta, consultă un medic.

3. Creşterea părului în locul unde nu ar trebui să existe

Hirsutismul sau parul excesiv al corpului înseamnă că in organism exista prea multi hormoni masculini. Schimbările la aspectul unei persoane nu sunt cea mai gravă parte a acestei situații, această condiție poate duce la infertilitate, tulburări metabolice sau chiar la creșterea riscului de a avea cancer de sân și boli endometriale.

4. Sângerări după menopauză

Femeile observă adesea sânge după ce au menopauza. Acest sânge poate fi un semn de cancer uterin, cervicită, miomi și alte procese patologice periculoase. Cum să recunoști că există o problemă: femeile care fac o terapie hormonală de substituție pot experimenta ceva care arată că menstruația timp de aproximativ doi ani după menopauză, acest lucru este normal. În toate celelalte cazuri, trebuie să consulți un medic. Acest lucru este deosebit de periculos dacă a trecut un an de la ultima menstruație și apoi să înceapă din nou.

5. Orice schimbare la nivelul sânilor

Ce înseamnă: primele semne ale cancerului de sân pot fi foarte greu de observat. Când vine vorba de durere în sâni și ganglionii limfatici, poate fi deja prea târziu.
Cum să recunoști că există o problemă: nu subestima eficiența simplei observări pe cont propriu, acest lucru te poate ajuta să observi într-un stadiu incipient cancerul de sân.
Fii atentă la orice modificare: piele roșie sau încrețită, noduli și așa mai departe.

Sursa foto: captura Youtube, pixabay.com


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest