5 Tipuri de hote de bucătărie

 

O bucătărie modernă, comercială sau rezidenţială, trebuie să fie asigurată împotriva incendiilor, să ofere un mediu de lucru cât mai confortabil, să nu genereze miros, grăsimi, aburi şi căldură în jur. Un pas important pentru a avea o astfel de bucătărie modernă, sigură, durabilă, confortabilă şi, totodată, estetică, este instalarea unei hote de bucătărie. 

Hota este cea care tratează şi evacuează în mod eficient grăsimile, fumul, căldura şi mirosurile rezultate în timpul gătirii, asigurând confortul necesar oricărui bucătar. Totodată, o hotă de bucătărie eficienta creşte considerabil siguranţa la incendii, eficientizează procesul de eliminare a căldurii, a controlului mirosului şi a grăsimilor. Mai mult, este o soluţie ecologică şi de durată şi nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, rezidenţială sau comercială.

Pentru a combate agenţii de poluare aerieni care apar într-o bucătărie în timpul preparării mâncării, vei dori să investeşti într-o hotă puternică, perfect adaptată necesităţilor tale. Găsirea hotei potrivite poate fi copleşitoare, mai ales dacă nu ştii care sunt tipurile de hote disponibile în prezent pe piaţă. 

Iată care sunt cele cinci tipuri de hote pentru bucătării din care poţi alege.

Hota cu montaj sub dulap

În cele mai multe bucătării rezidenţiale vei găsi tipul de hota montată sub dulap. Acestea sunt fixate deasupra plitei de gătit sau a aragazului, fiind concepute special pentru a completa în mod plăcut designul mobilierului. Se pot găsi în culori variate, astfel încât să poţi alege exact ceea ce ai nevoie. 

Hotele care se montează sub dulap sunt disponibile în două variante:

  • Cu burlan - evacuează fumul, căldura, mirosurile şi agenţii poluanţi printr-un burlan;
  • Fără burlan - filtrează şi reciclează aerul.

Ambele variante se găsesc într-o gamă variată de stiluri dimensiuni şi modele, permiţându-ţi să faci alegerea ideală pentru bucătăria ta. Astfel, pentru a le monta sub dulap, poţi alege din modele de hote clasice sau hote telescopice.

Hote cu montaj pe perete

Dacă nu există dulapuri în zona de deasupra spaţiului de gătit, este posibil să îţi doreşti să investeşti într-o hotă cu montaj pe perete. Acestea se instalează direct în perete, fiind perfect aliniate cu sistemul de ventilaţie existent. Datorită designului, uneori sunt numite şi coşuri de fum.

În comparaţie cu hotele cu montaj sub dulap, hotele cu fixare pe perete sunt de obicei mai late în partea de jos, oferind o acoperire mai bună a spaţiului de gătit. Şi de data aceasta poţi alege din modele variate, extrem de atrăgătoare şi eficiente - hota tip country, hota tip rustic, hota decorativă sau hota cupolară.

Hota tip insulă

Dacă bucătăria ta are zona de gătit pe o insulă, te poţi baza pe o hotă special concepută. Aceasta asigură ventilaţia adecvată pentru plita sau aragazul care nu sunt instalate lângă un perete. Hotele pentru insula din bucătărie, sau tip insulă, sunt similare cu hotele cupolare pentru perete, dar se fixează în tavan. Acestea sunt prevăzute cu burlane care se conectează la sistemul de aerisire din tavan, evacuând căldura, mirosurile şi fumul prin tragere în sus, în afara spaţiului de gătit. Cu toate că aceste hote sunt puţin mai scumpe decât omoloagele lor de perete, vin cu un plus de stil şi rafinament. Hotele tip insulă sunt prezente pe piaţă în modele elegante şi sunt alegerea perfectă pentru orice bucătărie modernă. 

Hotele încorporabile

Pentru o personalizare mai eficientă a spaţiului de gătit, poţi lua în considerare investiţia într-o hotă încorporabilă într-un dulap. Aceste unităţi sunt special proiectate pentru a fi încapsulate în dulapuri, sau în orice alt corp de mobilier existent. Hotele incorporabile sunt dotate cu suflante, controale de viteza de absorbţie, filtre antigrăsimi şi lumini, dar nu dispun de sistemul complet de ventilaţie cu care vin alte tipuri de hote. Poate fi însă utilizată ca bază pentru instalarea unei hote specializată, oferind suportul ideal pentru un sistem de ventilaţie perfect adaptat şi armonizat cu designul bucătăriei tale.

Hote downdraft

Este genul de hotă ideală pentru a economisi spaţiul. De obicei este instalată lângă plită, sau chiar în plita, ataşamentul fiind invizibil în perioada de neutilizare. Deoarece permite rezervarea spaţiului pe verticală pentru dulapurile suspendate, este optiunea ideala pentru bucatariile mici. Mai poate fi potrivită pentru bucătăriile cu insule. Cu toate că nu sunt la fel de eficiente ca omologii lor, iar înălţimea lor maximă este de numai 10 centimetri, hotele downdraft sunt usor de curăţat, elegante şi foarte estetice. Dacă nu găteşti prea mult, o hotă de acest tip poate fi un plus pentru spaţiul din bucătărie, oferind funcţiile de ventilaţie necesare, dar şi un design unic şi atrăgător. 

Există diferite tipuri de hote disponibile pe piaţă şi fiecare dintre acestea are avantajele sale. Trebuie să alegi modelul potrivit, luând în considerare dimensiunea, dar şi structura bucătăriei. Numai în acest mod te poţi asigura că hota va fi eficientă, eliminând corespunzător aburii, căldura, mirosurile şi fumul din bucătărie. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest