6 motive să alegi tâmplăria din aluminiu

 

Deși obișnuia să fie mai puțin cunoscută și mai rar folosită decât variantele standard din lemn sau PVC, tâmplăria din aluminiu câștigă din ce în ce mai mult teren pe piață. Aceasta reprezintă o soluție modernă și ușor de personalizat atât pentru spații de mari dimensiuni, precum centrele comerciale sau clădirile de birouri, cât și pentru case sau apartamente.

Ușile și ferestrele din aluminiu aduc numeroase avantaje utilizatorilor, tot mai multe persoane îndreptându-și atenția spre aceste produse rezistente și foarte avantajoase.

Află în continuare care sunt beneficiile și motivele pentru care ar trebui să optezi și tu pentru tâmplăria din aluminiu atunci când faci renovări sau vrei să schimbi designul locuinței tale.

1.Tehnologie inovatoare

Când se gândesc la aluminiu, majoritatea oamenilor își imaginează un material standard, de culoare argintie.

Cu toate acestea, inovațiile din domeniul tâmplăriei cu acest metal au avansat enorm. În prezent, există numeroase nuanțe, modele și forme de uși din aluminiu, ferestre cu diferite sisteme de închidere și deschidere, pereți cortină și nu numai.

Nu doar aspectul se bucură de îmbunătățiri, dar și calitatea și funcționalitatea produselor din acest material, care devin tot mai moderne și mai avantajoase.

2. Rame cu design modern, minimalist sau elegant

Ramele clasice din PVC sau din lemn sunt adesea proeminente, grosimea semnificativă influențând puternic factorul estetic al ușilor și al geamurilor.

Spre deosebire de acestea, ramele din aluminiu au o eleganță aparte, profilurile subțiri și metalice integrându-se perfect în orice design, fie că este vorba despre încadrarea unei priveliști superbe dintr-o cabană sau intrarea într-un spațiu comercial urban.

În plus, ramele subțiri permit o mai mare flexibilitate de deschidere a ferestrelor, reprezentând o opțiune eficientă și versatilă pentru orice spațiu.

3. Rezistență în condiții dificile și durabilitate

Ferestrele și ușile din PVC pot oferi și ele un aspect îngrijit și finisat, însă nu excelează la capitolul durabilitate. Pe termen lung, acestea se deteriorează vizibil, afectând în mod negativ imaginea întregului spațiu.

Pe de altă parte, tâmplăria din aluminiu este extrem de rezistentă, geamurile și ușile montate astfel având o durată de viață chiar și de 20 de ani. În plus, metalul asigură un efect estetic modern, în permanență proaspăt, aluminiul rezistând cu brio la condiții meteo dificile (ploaie, temperaturi ridicate sau foarte joase, zăpadă), zgârieturi și șocuri mecanice.

4. Gamă largă de produse

Profilurile din metal nu sunt potrivite doar pentru spații mari, industriale, administrative sau comerciale. Pe piață există numeroși furnizori ce oferă soluții potrivite pentru apartamente, segment care se află în continuă dezvoltare.

Poți comanda cu ușurință tâmplărie de aluminiu Reynaers, fie că ai nevoie de rame ultra-subțiri pentru ferestre, profiluri cu forme speciale, uși glisante sau pliante. Toate acestea sunt disponibile pe niveluri diferite de izolare și siguranță, în nuanțe variate – metalice, mate, lucioase, imitație de lemn sau vopsea specială, rezistentă la zgârieturi și foarte ușor de întreținut.

5. Eficiență energetică

Tâmplăria din aluminiu este foarte avantajoasă din punct de vedere energetic, având capacitatea de a izola foarte bine și de păstra o temperatură potrivită pe tot parcursul anului. Acest lucru te va ajuta să micșorezi costurile de pe facturile de energie electrică și să obții o atmosferă confortabilă și plăcută în locuință, indiferent de sezon.

6. Impact minim asupra mediului înconjurător

Aluminiul este supranumit și „metalul verde”, fiind 100% reciclabil și păstrându-și toate calitățile, utilizare după utilizare. Astfel, ferestrele din aluminiu pot fi refolosite de sute de ori, având de fiecare dată aceleași caracteristici: durabilitate, rezistență, eficiență.

În cazul în care urmează să alegi tâmplăria pentru casă sau pentru proiectele tale, aluminiul reprezintă o soluție excelentă atunci când vrei să investești într-un produs de calitate, pe termen lung.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest