50 de ani de Beatlemania! Imagini inedite cu trupa care a isterizat întreaga planetă!

 
+6 click pentru
galerie

 În urmă cu exact 50 de ani, pe 7 februarie 1964, trupa britanică “The Beatles” apărea, pentru prima dată, pe o scenă în America. În câteva luni, John Lennon, Paul McCartney, George Harisson și Ringo Starr au isterizat tot publicul din SUA, apoi întreaga lume.

Cine nu a fredonat, măcar o dată, versurile melodiei “All you need it's love” sau pe cele ale piesei “Yellow Submarine”?

“The Fab Four”, cum a fost supranumită trupa, este unul din cele mai faimoase grupuri din istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. Înființați încă din anii '60, artiștii au simțit gustul succesului foarte rapid.

Pe 7 februarie 1964, Beatles a decolat de pe aeroportul Heathrow, cu destinația New York. La plecarea lor din Marea Britanie, aproximativ patru mii de fani i-au ovaționat, strigând și aplaudând-i frenetic. Când au ajuns pe aeroportul John F. Kennedy, o mulțime zgomotoasă, de aproape trei mii de oameni, i-a întâmpinat entuziasmată.

The Beatles a susținut primul lor live în cadrul emisiunii Ed Sullivan Show”, urmărit de aproximativ 73 de milioane de telespectatori. Asta înseamna, la acea vreme, 34 la sută din populația americană. Potrivit serviciului de rating Nielsen, aceasta a fost "cea mai mare audiență înregistrată vreodată pentru un post tv american", scrie biograful Jonathan Gould.

În 2004, revista “Rolling Stone” clasa trupa “The Beatles” pe locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor.

După destrămarea lor din 1970, fiecare dintre cei patru s-a bucurat de o carieră muzicală de succes. Lennon a fost împușcat în decembrie 1980, iar Harrison a murit de cancer pulmonar, în noiembrie 2001. McCartney și Starr, celelalte două staruri, rămân în continuare în atenția publicului.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest