69 de ani de la naşterea unei legende! Iată câteva lucruri pe care nu le stiai despre Bob Marley

 
+8 click pentru
galerie

Tu ştiai că artistul a fost la un pas de a fi asasinat? Ai fi crezut că este tatăl a 11 copii?

Privit ca un profet al mișcării Rastafari, regretatul Bob Marley ar fi trebui să împlinească astăzi vârsta de 69 de ani. Bob Marley şi-a pus amprenta pentru totdeauna asupra muzicii reggae aşa cum a spus el însuşi" My music will go on forever". A fost cântăreţ, compozitor, chitarist şi activist jamaican.

A cântat despre acceptarea negrilor de către albi, discriminare, libertate, sărăcie, pace în lume şi o viaţă împlinită. S-a luptat cu legea, s-a luptat pentru drepturi, a fost pe punctul de a fi asasinat, totul pentru că promova libertatea. Conform site-ul oficial al artistului, Marley este tatăl a 11 copii, artistul "bifând" de-a lungul vieţii numeroase aventuri extraconjugale.După ce s-a căsătorit cu Rita, iubita lui, s-a mutat pentru scurt timp în Statele Unite, lucrând la uzinele Chrysler şi la un laborator DuPont sub numele Donald Marley.

Cântăreţul reggae preferat al lui Bob Marley a fost Bunny Wailer, cel alături de care a cântat în formaţia The Wailers.

Şi pentru că am mentionat mai sus numele The Wailers, un alt lucru mai putin cunoscut este faptul că trupa a fost eliminată dintr-un turneu. Motivul invocat: era mult mai populară decat artistul în deschiderea căruia trebuia să  cânte.

Deşi a fost crescut în spiritul catolic, Marley a ales să se convertească la rastafarianism în anii '60, atunci când a scăpat de influenţa mamei sale.

Ultimele cuvinte pe care Bob Marley le-a rostit înainte de a muri răpus de cancer au fost adresate fiului său, Ziggy. "Banii nu pot cumpara viaţa", i-a transmis acestuia.

Artistul a murit de melanom, cancer al pielii. Totul a pornit de la o rană avută la unul din degetele de la picior.

Marley a fost înmormantat în Jamaica la data de 21 mai 1981, prin tradiţii ortodoxe ethiopiene şi rastafariene, într-o capelă din apropierea locului în care s-a născut, având în sicriu o minge de fotbal, un inel (primit de la printul Asfaw Wossen al Etiopiei - fiul mai mare al lui HIM), o plantă de cannabis şi o Biblie.

 În fiecare clipă muzica lui este încă ascultată, deşi a murit acum peste 30 de ani.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest