În ultimii ani, spirulina a devenit extrem de populară, fiind consumată ca supliment alimentar de tot mai mulţi oameni care îşi doresc o nutriţie sănătoasă. Datorită multiplelor sale proprietăţi benefice, spirulina este considerată un super aliment.
articolul continua dupa recomandari
Ce este spirulina?
Cunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, spirulina este o algă albastră-verzuie, iar adaptabilitatea extrema i-a permis să se dezvolte în habitate deosebite, unde alte specii nu au reuşit să supravieţuiască.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii numeşte spirulina “hrana secolului XXI”, ideală pentru menţinerea sănătăţii, ea fiind alimentul natural cu cea mai completă şi echilibrată valoare nutriţională. Un gram de spirulină poate conţine nutrienţi în cantităţi echivalente cu cele care se găsesc într-un kilogram de fructe sau legume.
Care este compoziţia nutriţională a spirulinei?
Administrată ca supliment (sub formă de capsule sau pulbere), spirulina are o compoziţie nutriţională uimitoare:
- are mai multe proteine decât carnea, peştele şi soia (de o calitate comparabilă cu cea din ouă);
- are mai mult betacaroten decât orice alt aliment, toţi cei 8 aminoacizi esenţiali (plus alţi 10 aminoacizi neesenţiali) de care corpul uman are nevoie zilnic;
- este bogată în vitamine: B,C,D,E;
- conţine minerale: potasiu, seleniu, cupru, magneziu, fosfor, zinc;
- e compusă din acizi grasi esenţiali (Omega-3 si Omega-6).
Care sunt principalele beneficii ale spirulinei?
Întărește sistemul imunitar
Prezența magneziului și a fierului îmbunătățește răspunsul sistemului imunitar la atacul agenților patogeni. Ficocianina crește producția de anticorpi iar vitamina C întărește apărarea organismului.
Stimulează flora intestinală
Capacitățile de purificare și dezintoxicare ale principiilor conținute în algele spirulină ajută sistemul digestiv, prevenind infecțiile. Spirulina stimulează, de asemenea, flora bacteriană intestinală și poate fi, de asemenea, un ajutor în cazurile de colită.
Îmbunătățește memoria şi performanţa academică
Spirulina ajută la protejarea sistemului cognitiv și stimulează funcția creierului. Promovează bunăstarea generală și echilibrează sistemul nervos, reducând stresul.
Benefică în curele de slăbire
Cu un conţinut bogat de proteine şi fibre consumul de spirulină oferă senzația de sațietate.
Reduce nivelul de colesterol în sânge
Un nivel ridicat al colesterolului poate deteriora inima și vasele de sânge și poate crește riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Spirulina este unul dintre suplimentele care par a reduce nivelul de LDL și trigliceride și poate chiar să crească nivelul de colesterol bun.
Îmbunătățește musculatura și rezistența
Multivitaminele, antioxidanții și proteinele din suplimentele pe bază de spirulină sunt indicate pentru sportivi. Alga se dovedește a fi utilă în îmbunătățirea anduranței și a tonusului muscular.
Menține pielea tânără
Este capabilă să stimuleze celulele care facilitează repararea și reînnoirea țesuturilor pielii. Pielea este tonificata datorită prezenței seleniului și vitaminelor B și E, iar prezența vitaminei A servește la reglarea sebumului produs de glandele sebacee, ceea ce contribuie la frumusețea pielii noastre.
Cum poate fi consumată spirulina?
Spirulina poate fi introdusă în dieta zilnica, adaugată în shake-uri făcute cu fructe şi legume cu frunze verzi, de asemenea în realizarea diferitelor mâncăruri şi deserturi. Nutriționiștii recomandă zilnic între 250 mg şi 5 g, în funcţie de necesităţile fiecăruia, pentru a avea garanţia beneficiilor spirulinei.
Aşadar, spirulina, o microalgă cu o densitate nutritivă covârşitoare, este un aliment natural, extrem de nutritiv şi potrivit pentru orice stil alimentar.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>>
https://antenaplay.ro/live/antena-stars













