7 flori care se vor descurca de minune la temperaturi ridicate

 

A venit deja căldura, vremea e numai bună de plajă iar tu te poți relaxa în sfârșit pe terasă alături de o carte bună, printre florile care tocmai… s-au uscat de la căldură. Te întristezi când cresc temperaturile, tocmai din cauză că nu te mai poți bucura de parfumul minunat al unor buchete de flori proaspete, așezate cu grijă pe terasă. Nu-ți face griji, există o mulțime de alte plante care se descurcă de minune în căldură, ba chiar iubesc temperaturile ridicate! Citește mai departe și află care sunt acestea.

Hibiscus

Hibiscusul este una dintre cele mai populare plante de grădină din mai multe motive: nu necesită îngrijire specială, poate crește ușor în ghiveci, vine într-o mulțime de culori și, cel mai important, iubește căldura. Poate suporta cu ușurință temperaturi mai mari de 37 grade Celsius.

Floarea de piatră

Fie că alegi să le plantezi în grădină sau doar te mulțumești cu un ghiveci, floarea de piatră îți va oferi un adevărat spectacol de culoare și parfum. Cu frunzele lor în formă de ace și culorile vii, aceste plăntuțe aparent delicate te vor surprinde. Sunt foarte rezistente și iubesc temperaturile ridicate.

Floarea roată de foc

Mai este cunoscută și sub numele de floarea pătură sau floarea indiană și face parte din familia plantelor uleioase, precum floarea-soarelui. Iubește căldura și rezistă la secetă așa că nu te sfii să plantezi cât mai multe în grădina ta. Galbenul lor intens va arăta superb în lumina soarelui.

Arborele de mătase

Dacă vrei să oferi o notă orientală curții tale, nimic nu va fi mai potrivit pentru asta decât un arbore de mătase. Perioada sa de înflorire începe din iunie și se termină în august deci te vei bucura de micile sale flori colorate pe tot parcursul verii.

Verbena

Verbena vine în mai mult de 250 de specii, toate colorate și superbe. Cea mai bună parte e că nu necesită îngrijire atentă și iubesc foarte mult soarele. Iar ca să te bucuri de ele cât mai mult timp, nu trebuie decât să le plantezi într-un sol bine afânat și să le uzi cam o dată la două zile.

Plumbago

Plumbago este o plantă cățărătoare care se mândrește cu niște flori delicate și parfumate. Este originară din Africa și iubește un climat tropical sau subtropical. Iar dacă vrei să o ții în casă pe timpul iernii, află că te poți bucura de florile ei delicate la temperaturile potrivite.

Crăița

Crăița este o floare galben-portocalie care ne încântă cu parfumul ei intens pe tot parcursul verii. Nu numai că arată superb dar este și utilă, fiind folosită în cosmetice, bucătărie și medicină naturistă alături de surorile ei, gălbenelele. Nu îi trebuie decât mult soare și puțină apă.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest