7 greşeli de stil pe care le fac bărbaţii

 

Indiferent de vârstă, trebuie să acorzi atenţie felului în care arăţi, atât din punct de vedere al alegerii hainelor potrivite, cât şi al accesoriilor. Motivul? Modul în care te comporţi în anumite situaţii poate spune multe despre tine. Din nefericire, de cele mai multe ori bărbaţii comit greşeli stilistice de care nu sunt conştienţi şi care au urmări asupra impresiei pe care o creează celor din jur. Află, din articolul pe care ţi l-am pregătit, care sunt cele 7 greşeli de stil pe care le fac bărbaţii şi cum ar trebui îndreptate, pentru un look de excepţie.

Nu ţin cont de ocazie

Prima greşeală de stil de care numeroşi bărbaţi se fac vinovaţi este că nu ţin cont de ocazie, atunci când îşi aleg hainele. Cu siguranţă, blugii preferaţi şi un tricou cu imprimeu se potrivesc de minune pentru o ieşire în parc, însă nu reprezintă întotdeauna cea mai bună alegere. Astfel, nu purta hainele cu care te îmbraci până la magazin, oriunde şi oricând! Atunci când mergi la operă, teatru, concert simfonic sau chiar o cununie religioasă, din respect pentru organizatori, actori sau participanţi la eveniment, trebuie să renunţi la hainele casual şi să te îmbraci elegant. În caz contrar, nu te vei simţi confortabil, fiind privit ca singurul bărbat care nu a respectat un dress-code impus de evenimentul respectiv. Chiar dacă nu eşti fanul costumelor, poţi opta pentru o cămaşă simplă, albă, pe care să o porţi alături de o pereche de pantaloni bleumarin sau negri.

Asortează şosetele nepotrivit

De cele mai multe ori, nu te gândeşti la alegerea şosetelor, atunci când îţi compui ţinuta pentru o nouă zi. Mulţi bărbaţi fac greșeala îşi ruineze ţinutele prin purtarea şosetelor, fără să îşi dea seama de această greşeală de stil. În primul rând, trebuie să ştii că şosetele albe sunt potrivite doar pentru sport, atunci când mergi la sală sau alergi. Singurul moment în care poţi asorta şosetele albe la o ţinută este atunci când toată ţinuta este albă sau într-o culoare foarte deschisă. În plus, şosetele se asortează cu pantalonii, nicidecum cu pantofii. Încearcă să porţi şosetele în aceeaşi nuanţă cu jeanşii pe care îi porţi sau cel puţin într-o nuanţă similară. Atunci când porţi pantaloni scurţi, poţi opta şi pentru şosete scurte, sub glezna, care să se asorteze cu culoarea pantalonilor. În acest caz, nu vei da senzaţia unei terminaţii bruşte a picioarelor tale.

Lasă la vedere lenjeria intimă

O persoană stilată nu îşi va lăsa niciodată lenjeria intimă la vedere! Indiferent de locul în care vei fi, blugii lăsaţi, purtaţi fără curea, nu te vor transforma într-un bărbat cool şi modern. Alege boxeri pentru bărbaţi, de calitate, din materiale moi şi plăcute la atingere, reglaţi cu un elastic în talie. Aceştia vor împiedica incidentele neplăcute, astfel încât să ai întotdeauna o apariţie cu stil.

Nu aleg pantofii în funcţie de ţinută

O altă greşeală de stil pe care bărbaţii o comit frecvent este alegerea greşită a pantofilor, în funcţie de ţinuta pe care o poartă. Pentru a evita un eşec din punct de vedere stilistic, alege încălţăminte simplă şi comodă, care să îţi pună în evidenţă piesele vestimentare. Dacă porţi o pereche de jeanşi deschişi la culoare, optează pentru pantofi sport sau mocasini în culori deschise. Cu siguranţă nu vei ieşi din casă încălţat în şlapi sau cu pantofi foarte eleganţi, în drumul spre piaţă. Studiază întotdeauna dress code-ul evenimentului la care urmează să participi şi alege perechea de pantofi potrivită.

Aleg haine care nu îi avantajează

Bărbaţii aleg, de numeroase ori, haine care nu îi avantajează. Acestea pot fi prea strâmte, prea largi, prea lungi sau prea scurte, care nu îi vor pune într-o lumină bună, indiferent de modul în care arată sau ţinând cont de stilul lor vestimentar. Astfel, alege întotdeauna haine pentru mărimea ta, care să îţi complimenteze silueta. Nu alege tricouri mulate, chiar dacă ai petrecut ore întregi la sală, deoarece nu vei avea o apariţie cu stil.

Poartă prea multe bijuterii

Chiar dacă bărbaţii nu sunt privaţi de purtarea bijuteriilor, uneori aceştia exagerează cu alegerea lor. Oricât de mult ţi-ar plăcea să porţi bijuterii, încearcă să te limitezi la alegerea unui ceas şi a unui inel. Nu este nevoie să îţi încarci ţinuta cu lănţişoare, cercei sau inele care să dea senzaţia de “aglomerat”. Poţi purta bijuteriile şi pe rând, în funcţie de ţinuta pe care o porţi într-un anumit context: la job, la o petrecere sau pentru o simplă ieşire în oraş.

Folosesc prea des haine cu branduri la vedere

Chiar dacă hainele de brand sunt la modă şi nu se vor demoda niciodată, purtarea acestora nu înseamnă neapărat o apariţie cu stil. Renunţă la treningurile sau costumele cu logo-uri mari, vizibile şi alege un singur obiect vestimentar, de la brandul pe care îl preferi. Nu este nimic rău în a purta branduri pentru calitatea pe care o oferă, dacă îţi permiţi să le cumperi, însă nu încuraja superficialitatea, nici măcar în vestimentaţie.

O apariţie cu stil a bărbaţilor presupune alegerea celor mai potrivite haine, din materiale de calitate, care să îi avantajeze. Nu alege haine mai mici sau mai mari şi respectă întotdeauna dress code-ul evenimentului la care urmează să participi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest