7 motive bune pentru care să-ți construiești propria casă

 

Alegerea de a locui la casă vine la pachet cu numeroase avantaje, de la camere mai spațioase până la grătarul din curte. Tot mai mulți români care își doresc o locuință aleg varianta casei în detrimentul apartamentului la bloc. Să te trezești dimineața și să calci pe iarba verde, să-ți bei cafeaua la aer în zilele libere și să stai la o șuetă cu prietenii sună ideal. Pe lângă activități specifice sezonului cald, pe care le poți face dacă stai la casă, un alt mare avantaj este liniștea. Nu te aud vecinii de deasupra, nu vei primi reclamații pentru muzica dată prea tare sau pentru petrecerile care se întind până dimineața. În plus, vei avea mai mult spațiu pentru depozitare.

Găsești, mai jos, câteva motive pentru care decizia de a construi o casă se va dovedi a fi una excelentă:

Cumpără terenul în zona în care vrei să locuiești

Construcția casei începe de la un teren pe care îl vei achiziționa în zona dorită. Spre deosebire de o casă la cheie, una pornită de la zero îți oferă șansa să alegi unde vrei să fie poziționată. În funcție de dorințele și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, cumpără un teren în oraș, dacă vrei să fii aproape de toate atracțiile urbane sau mergi pe varianta periferie ori localități limitrofe, în cazul în care îți dorești să scapi de aglomerație. Nu uita să iei în calcul faptul că vei locui în acea zonă în următorii ani. Raportează-te și la necesități precum școli sau grădinițe, dacă ai copii, dar și zone de aprovizionare, magazine, farmacii. 

Urmărește stadiul lucrărilor și alegi materiale de calitate

O casă gata construită îți arată doar suprafața. Poți să observi dacă pereții sunt drepți, dacă parchetul este perfect aliniat sau dacă zugrăveala la exterior este durabilă. Nu vei ști nimic din ceea ce ascunde casa propriu zisă. Marele avantaj al construirii unei case îl reprezintă materialele de construcții alese pentru a dura. Nu vei face rabat de la calitate și vei alege, împreună cu echipa de constructori cu care lucrezi, cele mai potrivite materii prime, de la ciment, fier și beton până la grupurile sanitare sau folia termoizolantă de sub parchet.

Poți diminua costurile lunare de întreținere

Să construiești o casă înseamnă să iei în calcul toate aspectele, de la fundație, temelie, până la finisaje, utilități și încălzire. Decizia de a investi încă de la început în izolare termică suplimentară, de exemplu, poate reprezenta un beneficiu pentru viitor. Costurile pentru încălzire vor fi mai mici, lună de lună.

Compartimentare la alegere, în funcție de nevoi

Vrei curte mai mare, poate un foișor în care să stai vara la umbra, eventual și un garaj? Cumpără un teren și stabilește pe câți metri pătrați se va întinde construcția casei. O locuință realizată de la zero îți oferă posibilitatea de a alege în funcție de ceea ce îți dorești. Cu ajutorul unui arhitect, planul casei va arăta exact așa cum consideri de cuviință. Inclusiv compartimentarea va fi la alegere dacă decizi să-ți construiești o casă, astfel că poți opta pentru un living mare la parter și pentru dormitoare la etaj sau, în cazul în care ai o familie numeroasă, pentru camere mai mici.

Folosește-te de tehnologie pentru a spori confortul

Ce zici de încălzire în pardoseală în loc de calorifere? O casă presupune montarea unei centrale proprii pentru căldură și apă caldă, însă trendul în ultimii ani a fost renunțarea la clasicele calorifere din toate încăperile și montarea sistemului de încălzire în pardoseală. Fiind vorba de un montaj la sol, această variantă de căldură este disponibilă doar dacă alegi parchetul în toate camerele. Sistemele de închidere a luminii printr-o aplicație disponibilă pe telefonul mobil sau de pornire a aerului condiționat înainte de a ajunge acasă au ajuns la mare căutare și în România. Dacă iubești confortul și îți plac sistemele de ultimă generație le poți instala în casa ta nou-nouță, chiar de la început.

Ocupă-te și de curte în timp ce casa este finisată

Sigur nu-ți vei dori să ai din nou parte de șantier după finalizarea construcției. Tocmai acesta este motivul pentru care este bine să-ți îndrepți atenția și asupra amenajărilor exterioare. Odată ce casa ajunge în stadiu de finisaj exterior te poți ocupa să plantezi gazon, pomi fructiferi, să amenajezi un spațiu de grătar și, dacă spațiul îți permite, poate și o piscină.

Cheamă-ți prietenii și mândrește-te cu realizarea ta

Casa e gata, curtea arată splendid, amenajarea interioară este în curs de desfășurare, iar tu vei avea o nouă adresă în buletin. Construcția de la zero a unei case îți va da satisfacția unei mari realizări, aceea de a fi proprietar. E timpul să sărbătorești și să-ți chemi prietenii în vizită la petrecerea de casă nouă. Vei avea multe să le povestești!

Să construiești o casă înseamnă să-ți îndeplinești un vis, căminul va corespunde tuturor nevoilor tale, locuința fiind construită la cele mai înalte standarde, căci nu vei face rabat de la calitate. Vei ști încă de la început ce materie primă și ce sisteme va avea, iar acest aspect îți va oferi o și mai mare satisfacție la final. Poate cel mai mare avantaj va fi raportul calitate – preț, din care sigur vei ieși câștigător. La toate acestea se va adăuga mândria de a fi proprietarul locuinței la construcția căreia ai luat parte și vei spune cu satisfacție: „Gata, e casa mea!”


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest