7 sfaturi capitale pentru Anul Nou! Cum să bei mult și să nu te îmbeți

 

Chiar dacă nu obișnuiești că consumi frecvent băuturi alcoolice, din când în când trebuie să faci excepție de la regulă și să te aliniezi trendului, ca să zicem așa. Așa că de Revelion bea mult fără să te îmbeți! Iată 7 sfaturi capitale!

1. Fii odihnită

Când știi că urmează să mergi la un eveniment la care vei consuma alcool, trebuie să fii pregătită. Este foarte important să mergi la eveniment odihnită, fresh, pentru că altfel te poți confrunta cu beția de oboseală, adică acea stare în care te simți amețită, deși abia dacă ai băut câteva guri.

2. Bea alcool după ce iei o gustare


Cel mai rău este să bei alcool pe stomacul gol. Îți vei irita mucoasa stomacului și te vei îmbăta mult mai repede, deoarece alcoolul ajunge rapid în sânge. Pentru a face față provocării, îți recomandăm să iei o gustare înainte să consumi băuturi alcoolice. Indicate sunt alimentele bogate în proteine și cele bogate în grăsimi, deoarece încetinesc absorbția substanțelor alcoolice. De asemenea, fructele sunt foarte bune, întrucât conțin minerale și vitamine, substanțe pe care organismul le pierde prin consumul de alcool.

3. Bea multă apă

Este bine să știi că băuturile alcoolice te deshidratează, deoarece au un efect diuretic. Așadar, pentru a putea bea mai mult, este nevoie să consumi multă apă.
Nu este indicat să consumi băuturi carbogazoase sau băuturi energizante, întrucât ele facilitează asimilarea alcoolului. În schimb, apa te rehidratează și te ajută să rămâi lucidă chiar și după ce consumi mai mult de un pahar de alcool.

4. Ia gustări între sesiunile de băut

Dacă ai un bufet suedez la îndemână, vizitează-l din când în când. Stomacul nu trebuie să funcționeze în gol atunci când bei, deoarece alcoolul își va face de cap și te vei îmbăta înainte să termini paharul. Nu aștepta să te roadă stomacul pentru a lua o gustare, fii prevăzătoare și alimentează-l dinainte.

5. Ieși la aer

Pentru a putea bea mai mult fără să te îmbeți, îți sugerăm să ieși des la aer. Îți vei oxigena creierul, te vei revigora și vei diminua senzația de amețeală.

6. Redu numărul țigărilor

Dacă ești fumătoare și vrei să reziști mai mult timp fără să te îmbeți, redu numărul de țigări. Băutura, în combinație cu țigările, suprasolicită detoxifierea ficatului, așa că ai șanse mai mari să te îmbeți rapid.

7. Cunoaște-ți limitele

Spre deosebire de bărbați, femeile asimilează mult mai repede alcoolul, de aceea se îmbată mult mai repede decât ei. Prin urmare, nu încerca să bei cot la cot cu bărbații, chiar dacă gestul tău te-ar face să pari cool. Cunoaște-ți limitele când vine vorba despre băuturile alcoolice, deoarece un pahar în minus poate face diferența între o seară reușită și o dimineață de mahmureală.

Sursa: eva.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest